Nu var det klippt - bildbevis!

Äntligen tog jag mod till mig och gick till frisören med Pascal. Har lite smått insett att det inte är så praktiskt med hans långa hår. Han blir svettig på natten och håret blåser i ögonen. Dessutom blev det inte så överdrivet snyggt när jag själv hade frisserat hans lugg lite.

Han var så duktig och satt still hela tiden :) Jag var på Salong You and Me på Norra Strömmgatan hos Mohammed. Jag brukar också klippa mig där, blir alltid jättenöjd, de är duktiga där. Första klippningen var gratis för Pascal dessutom :)

Här kan ni se resultatet, lite skillnad från innan, eller hur?






Så fin, mammas pojke :)


Höst på riktigt

Minusgrader och frost ute, kallt brrr. Dricker en värmande kopp kaffe för att sedan bege mig ut i kylan och till kalla Borås. Har föreläsning mellan 9 och 12 så det får bli en promenad ned till bussen idag.

Antal steg igår: 3 400. Verkligen inte mycket att hänga i granen. Men rörde mig knappt alls igår. Tog bilen till mamma och pappa i Lerum. Väl där blev det mest stillasittande. Jag fick till och med lägga mig på sängen och sova middag med Pascal för jag var helt slut. Skönt att sova en timme.

Funderar på att klippa Pascal. Han börjar ju bli rätt långhårig. Blir svettig på nätterna plus att håret far i ögonen hela tiden. Vad tycker ni? Samtidigt tycker jag det är synd att klippa bort alla fina lockar.


Så trött

Idag har jag varit otroligt trött, har inte haft någon energi till något alls.
Nu blir det sängen och jag hoppas på att vakna pigg och utvilad imorgon!


Lediga dagen

Onsdag, våran lediga dag. Pascal är ledig från dagis och jag är ledig från skolan. Tänker inte ägna en enda tanke åt studier idag, bara njuta av att vara ledig och busa med min son.

Nu ligger Pascal och vilar lite middag, sedan när han vaknar så ska vi åka till mina föräldrar i Lerum. Det är verkligen härligt väder idag.

Igår gick jag ca 12 200 steg. Rätt nöjd ändå med tanke på att jag inte var i skolan. Gick ned till stan och hämtade Pascal på dagis och sedan gick jag från Knektegården och hem. Våran kompis Jörgen var och tittade på lägenhet där och då var både jag och Eric där och var lite moraliskt stöd.
När jag promenerat hem så kom Erics föräldrar plus pappans två syskon (den ena bor i Norge och den andra i USA, men är här på besök.) så vi fikade lite.


Hittills idag har jag gått 500 steg, blir nog inte så många idag tyvärr. Men skulle gärna vilja komma över 10 000 i alla fall, får väl se hur det blir med det.


Tävling

Nu är det tävlings dags igen, och denna gång kan ni vinna en fleecejacka i valfri färg och storlek från Villervalla.
Tävlingen är i sammarbete med Baboon.




Jag tävlar om en fleecejacka i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av Baboonbarn.
Tävla HÄR du med!

För 1vinstchans:
Skriv ditt namn, mejladress &  bloggadress (om det finns) i en kommentar till detta inlägg.
Skriv vilken storlek och färg du skulle vilja ha om du vann :)
Finns i färgerna turkos, lila, grön och röd.
Finns i strl 56 upp till 128.


För 2vinstchanser:
Kopiera bilden & texten ovan och publicera i din blogg,
skriv sedan ytterligare en kommentar med länken till ditt inlägg.


Tävlingen avslutas 6 Oktober klockan 21:00, och vinnaren utses genom lottning.
Lycka till :)


Det blev hemstudier

Jag har fått pluggat riktigt mycket hemma idag, känns otroligt skönt! Har suttit och läst i 45 min, tagit 15 min paus osv. Så det har fungerat jättebra. Har suttit i uterummet och läst i boken och sörplat kaffe :)



Nu ska jag alldeles strax promenera mot stan för att hämta min lille Skrutte. Har längtat ihjäl mig efter honom idag, han är så mysig och go :) Har bara gått 1500 steg idag, inte så konstigt med tanke på att jag bara suttit på stolen idag. Hoppas hamna över 10000 steg idag i alla fall.

Fina färger träden börjar få nu. Hösten är rätt härlig när det är fina dagar och inte blåser eller regnar.


Plugga hemma eller inte idag?

God förmiddag!

Vad härligt att se lite sol ute, hoppas det fortsätter vara fint väder nu.

Idag gick jag upp rätt så tidigt för att hinna plugga lite innan de andra vaknade. Fick gjort litegrann. Ska ha föreläsning som börjar kl 13.15 men är inte helt säker på att jag kommer att åka in. Känns lite meningslöst att åka in på varje föreläsning eftersom det är så lång restid. Tar ju 4 timmar fram och tillbaka för att ha föreläsning i 2 timmar och en kvart. Får se hur jag gör, har en timme på mig att bestämma mig.

Nu ska jag fortsätta att plugga lite, tillsammans med en kopp kaffe också. Återkommer senare igen :)



Så skraj och rädd idag

Idag fruktade jag för mitt liv. Bussen till Borås i morse var ingen rolig upplevelse.
Strax efter vi åkt ut genom Alingsås så hamnar vi bakom en lång fullastad timmerbil med släp. Jag sitter på sätet allra längst fram för att jag inte ska må illa.
Chauffören ligger PRECIS bakom timmerbilen, hon kör så nära så jag kan räkna årsringarna på träden. Dessutom tänker hon köra om!! Hur kan man ens tänka den tanken?? Det blev ingen omkörning eftersom vi fick möte då. Men chauffören fortsätter att köra toknära timmerbilen. Jag är livrädd att det ska lossna en stock och fara rätt in genom rutan och in på mig så jag byter plats och flyttar längre bak i bussen.
Tillslut var vi framme och jag kunde andas ut.



Idag har jag varit riktigt duktig med stegen, blev strax över 17000 steg. Hoppas jag slår det rekordet imorgon. Blir promenad ned till stationen imorgon igen om vädret tillåter.

Nu ska vi se det sista på Idol, sedan blir det läggdags.


Morning

God morgon!

Vad skönt att det inte regnar idag. Då får det allt bli en promenad ned till stationen idag. Har börjat att använda min stegräknare igen så det ska bli spännande att se hur många steg det blir idag. Satsar på 15 000 steg i alla fall.

Nu ska jag dricka mitt te och göra mig ännu vackrare än vad jag redan är, dvs. sminka mig lite.

Hoppas ni får en bra dag!


Nu drar jag ned rullgardinen

Nu blir det sängen för oss.

Helgen är över och imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter.

Har ett par mål jag skulle vilja uppnå med veckan som kommer, bli lite mer diciplinerad när det gäller ett par saker.

Natti natti


Bilder från lördagen

Bjuder på lite bilder från löragens myspys innan vi skulle ut och äta.



Pascal tycker att han är stor kille nu och vill ha eget rödvin. (fick dock bli saft fast i ett fint glas)



Sedan var det dags att spela lite musik och vara DJ:


Helgen över

God förmiddag!

Redan söndag och denna helgen är snart över. Dgarana går verkligen fort! Tycker inte det var längesedan jag började skolan och nu har jag redan studerat i en månad.

Igår på dagen gjorde vi inte speciellt mycket. Vi var mestadels inne för det var så tråkigt väder. Senare kom Jörgen hit från Gråbo och vi åkte ned till stan för att äta. Först åkte vi till Stures, men eftersom det var så mycket folk där så fick vi åka vidare. Vi hamnade på den grekiska restaurangen nere vid ån. Jag åt kycklingpastan som jag brukade, mums! Pascal satt så snällt bredvid oss hela kvällen, han sa inte ett ljud och gnällde ingenting. Han var så snäll!

Vi var äl hemma hos oss igen vid 22.30-tiden. Sedan satt vi vid köksbordet och pratade ända till Jörgen åkte hem vid 03.30. Det blev en sen kväll för oss med andra ord, men vi hade väldigt trevligt :)

Tur att man har sån snäll son som tog sovmorgon till efter 10.




Bilen påkörd

Dålig på att uppdatera men har haft ganska fullt upp det senaste.

Igår var vi på BVC med Pascal på 1,5 års kontrollen. Allt såg bra ut, han var 85 cm lång och vägde 12.5 kg. Efter vägning och mätning var det dags för vaccination. Usch min stackars prins blev jätteledsen, men det gick snabbt över.

Efter BVC så fick jag skynda mig till Fastighetsbyrån för att skriva på lite papper. Min gamla lägenhet på Drottninggatan är nu äntligen såld. Har varit på väg att sälja den flera gånger och haft den uthyrd till och från. Gott att slippa tänka mer på lägenheten. De nya ägarna ska ta över den från 1/11 så jag har ca en månad på mig att tömma lägenheten på lite möbler och flyttstäda den. Otroligt skönt!
Nu ska vi bara hitta ett större hus som passar oss. Finns inte så många stora hus i fint skick på marknaden. Vi är inte så jättesugna på att renovera det första vi gör, vill att det ska vara i nyskick och ligga ganska centralt i Alingsås.

Efter jag varit hos mäklaren stannade vi till utanför Erics affär. Hade precis hunnit gå in så hör jag hur detsmäller till lite. En gubbe har kört på min bil!! Dessutom så åker han vidare och reagerar inte ens att han kört på. Jag tog reg.numret och Eric flög ut i bilen för att jaga honom. Fick stopp på honom tillslut och det visade sig att gubben inte märkt någon!!! Hur kan man inte MÄRKA att man kör på när bilen ser ut såhär efteråt??



Gubben erkände i alla fall och tog på sig allt, så nu får vi lämna in bilen och få den fixad.

Efter incidenten med bilen så åkte jag och Pascal till lerum och plockade upp mamma. Vi åkte till Allum för att shoppa lite. Skulle köpa lite vinterkläder till Pascal. Hittade overall, två mössor, ullvantar, tumvantar, ullstrumpor, underställ i ull, tröja i ullfrotté, två par byxor och en skjorta. Vinterskor köpte jag här om dagen när jag var i Borås.

Pascal provar sin nya overall:




God morgon!

Godmorgon!
vaknade med ett strålande humör! Skuttade in i duschen och nu sitter jagä r och sörplar kaffe. Ska snart åka mot Borås och skolan. Har lektion fram till kl 12, sedan sitter jag en stund i biblioteket och studerar på egen hand. Lika bra att passa på när man ändå är i skolan. Hemma har jag en tendens att göra precis ALLT annat än just att plugga.

Fick ett roligt mail här om dagen som jag tänkte dela med mig av:


Ibland när jag duschar tvättar jag  kroppen med hårschampo.
Idag läste jag på flaskan: ”För extra volym och  fyllnad”...
Skit! Inte konstigt att man går upp i vikt!!
Det blir nu  till att duscha i diskmedel.
På flaskan står det: ”Tar bort även det svåraste  fettet”.
Tänk vad enkelt, nu kan man äta hela godisskålen och sedan lite  diskmedel på magen….   
 
Ok, nu fattar jag  varför!??? Hädanefter blir det YES :-)) 



Godnatt

Nu blir det sen läggdags för oss idag igen. Ska ta en dusch och sedan krypa ned i sängen. Ska värma min vetekudde så det blir varmt och gosigt :)

Idag har jag varit och storhaldlat på Maxi. Det var nästan inget folk där alls så jag kunde handla i lugn och ro.
Efter handlingen har jag i stort sett storstädat hela huset, så nu är det rent och snyggt här hemma igen.

Tråkigt inlägg, jag vet. Nu blir det sängen,

godnatt!


Ledig idag

Onsdag, min ledigadag! Underbart! Idag är min lille skrutte hemma med mig och myser. Har inga direkta planer för idag. Är lite sugen på att åka till Allum, skulle behöva köpa overall till Pascal och höstskor/vinterskor. Vill inte att allt sk avara slut sedan när det börjar bli kallt. Ska köpa ett par varma vantar också och ullstrumpor. Vi gillar ju inte att frysa i våran familj :(

På väderleksrapporten igår hade de spått att det skulle bli soligt och fint väder idag, men jag ser bara går moln när jag tittar ut. Hade varit fint med lite sol så vi kan släppa in lite värme i huset. Har inte satt på någon värme än. Brukar samla all solvärme i glashuset/uterummet och sedan öppna in i huset, så blir det gott och varmt här. Fast det går ju bara om det är solsken ute.


Dags för träning

Nu ska jag snart iväg till skolan. Har varit effektiv här hemma på morgonen. Bäddat sängar, tvättat en maskin tvätt, vikt ihop den gamla tvätten som hängde i torkskåpet, plockat undan lite här hemma.
Jag har dessutom hunnit träna lite. Har ju börjat träna lite hemma med hjälp av Charlotte Perellis nya bok. Faktiskt en del bra övningar där. Fast jag måste erkänna att man känner sig lite löjlig. Kan varmt rekommendera den. Finns att köpa både på Bokus och Adlibris för under 150 kr tror jag.  



Fotograferingen på dagis hadegått bra för Pascal igår. Han hade dock varit lite "allvarlig" och inte så sugen på att smajla. Längtar att få se korten. Såhär fin var han när vi hade kommit hem, var tvungen att knäppa några bilder på honom:





Nu räcker det med bilder tycker Pascal


Fotografering

Idag är det fotografering på Pascals dagis. Fick lämna honom redan kl 08.30, tidigt!! Brukar ALDRIG lämna honom före kl 10.00, men fotograferingen vill man inte missa. Våran prins var dessutom snyggast av alla där! Svart skjorta, röd väst och svarta rockiga manchesterbyxor och snedkammad lugg :) Ska bli så kul när korten kommer, stod att det skulle ta ca 4 veckor.

Nu ska jag sätta mig och studera, har ca 3 timmar på mig, då borde man få gjort en hel del.

Ha en bra dag!


Val idag!!

Idag är det valdag och jag uppmanar alla som inte redan röstat att gå och rösta! Det är en möjlighet att vara med att påverka hur Sverige ska styras och vilka frågor som är viktiga. Om man inte orkar ta sig till vallokalen för att rösta så ska man heller inte gnälla över saker och ting.
Vi tar nog en promenad senare ikväll till våran vallokal på Tegelbruket.

Igår var vi hos Emil och Elin en sväng. Dom har fått så himla fint i sitt nya hus. Jag måste erkänna att jag först inte trodde det kunde bli så bra, det var så mycket som skulle göras. Men jag hade fel, det är superfint!!! Kul att de bor så nära också, det var max 10 min att promenera dit.  Pascal envisades med att vara vaken hela kvällen och han somnade inte förrän vi kom hem vid 00.30 ca. Så han tog sovmorgon till kl 10.00 idag, skönt!

Nu blir det sätta fart lite här hemma. Ska försöka ta mig ned till stan en sväng för att gå till Cubus och reklamera en tröja som jag köpte till Pascal. Såg inte att det var ett litet hål på den när jag köpte den. Det var ju så jäkla mycket folk så jag hann/orkade inte titta så noga på kläderna. Hoppas bara inte dom tjafsar och säger att jag gjort sönder tröjan själv, har tyvärr redan hunnit klippa bort lapparna :(


Budapest

Dags för en liten uppdatering kanske...
Idag har hela familjen varit ute en sväng på stan. Vi skulle gått till Cubus igen och tittat en sväng men det var på tok för mycket folkj så vi struntade helt enkelt i det. Gick in till Apoteket och köpte några småsaker, sedan blev det Deli Deli för en lunch. Deras buffé är ju ljuvlig! Jättegott och känns dessutom ganska nyttigt och fräscht. Vi blev i alla fall proppmätta!

Efter det åkte vi till Lidl och handlade lite, sedan till Ica Maxi för att komplettera. Stackars Pascal var helt slut så han somnade när vi hade ca 10 m kvar hem, dvs på garageuppfarten. Fick väcka honom och bära in honom så nu ligger han i sin säng och sover "middag" kl 17.30. Bra att han sover lite så han är pigg ikväll.

Om en liten stund ska vi ta och promenera ned till familjen Erlandson/Karlander och fika lite. Har köpt med oss Budapest-bakelser, mums!


Hurtig jag är!

Snart så är det lugnt och skönt här hemma igen.

Idag har jag varit riktigt hurtig. Gick upp jättetidigt för att promenera de drygt 3 km till bussen istället föratt ta bilen dit. Det var riktigt skönt att röra sig lite på morgonen och väcka kroppen till liv. Jag hade dessutom tur med vädret. Precis när bussen börjat köra så öppnade sig himlen.

Väl framme i skolan så var allt som vanligt med föreläsningar och kaffepauser.

När jag kom tillbaka till Alingsås igen så gick jag till Cubus. De hade premiäröppning idag i Storkenhuset. Kul att de har både tjejkläder och barnkläder. Hittade ett par tjocka tröjor till Pascal och lite kläder till mig. Dom hade 40% rabatt idag så det är ju så svårt att låta bli. Tror halva Alingsås tänkte samma sak för det var proppfullt i affären.

Sedan hämtade jag Pascal på dagis och efter det så promenerade vi hem igen. Slapp det mesta av regnetförutom sista biten hem. Men det gjorde ju inte så mycket :)

Nu på eftermiddagen så städade jag lite här hemma, dammsög mm. Det är mycket roligare när man har det fint och städat hemma, eller hur?


Höstrusk

Oj vad en dag går fort! Denna dagen försvann innan den hann börja.

Pascal sov middag i 2,5 timme. Tillslut så vaknade han och vi åkte till mina föräldrar i Lerum. Närvi kom fram var det riktigt höstväder. Det regnade som tusan och blåste massor. Vi var tvugna att sitta kvar i bilen och vänta lite till det värsta regnet hade lagt sig.

Mamma gjorde god fisk i ugnen med tomat och purjolök. Pascal var inte så matglad men efterrätten han fick gillade han desto bättre. Chokladglass som smält lite...



Nu blir det lite myskväll i soffan tillsammans med min stora älskling. Sedan hoppas jag vi kommer i säng någorlunda i tid, ska upp TIDIGT imorgon.


Vem är det som petar på min näsa??

Vaknade i morse av att någon stod och pickade mig på näsan med ett kallt litet finger. Slår upp ögonen och får se min lilla gosiga Pascal. Påklädd och ätit frukost hade han gjort. Så skönt med lite sovmorgon och väcka mamma när allt är färdigt :) Kände att jag behövdeen sovmorgon, det var riktigt härligt.

När Eric åkt till jobbet och Pascal lagt sig för att sova middag så satte jag igång med lite träning. Började på crosstrainern. Blev helt slut och alldeles yr och konstig. Det känns verkligen att man inte tränat på ett tag. Dessutom blir det inte lättare av att jag precis varit sjuk heller. Gav upp efter ca 10 min då hjärtat nästan hoppade ur bröstet på mig.
Efter ett par glas vatten så gick jag över på hemträning med Perelli istället. Känns mer som min grej, styrka är jag bättre på. Kondis är inte min grej! (men tyvärr så måste man även träna lite kondition)

Till helgen har dom öppet hus på Hälsostudion där man kan få prova på lite träning gratis, någon som ska dit?? Hade varit kul att gå, men vill inte gå själv. Känner mig alldeles för ringrostig för det.

Nu när Pascal vaknat så ska vi åka till mina föräldrar i Lerum och hälsa på. Var jättelängesedan vi var där, så det ska bli kul. Det lovas dessutom god mat och det är ju aldrig fel :)

Nu måste jagsätta fart lite här hemma. Ska packa en jacka som jag sålt på Tradera och åka och lämna in den också.


Biggest looser

Igår efter att vi sovit middag så kände både jag och Pascal oss lite piggare. Orkade greja lite här hemma så jag dammsög, vek lite tvätt och gjorde lite köttfärssås.
Pascal var ganska uttråkad eftersom vi varit inne större delen av dagen så vi gick ut i skogen bakom huset en liten stund. Han tycker det är kul att kasta kottar :) Sedan efter det gick vi till lekplatsen och gungade lite.

Senare på kvällen när Eric kommit hem så tittade vipå två avsnitt av Biggest Looser Sverige. Vi hade spelat in dem och nu hittade vi äntligen lite tid så vi kunde se dem. Rätt kul att se hur dom kämpar, dom är riktigt duktiga. Måste kännas tröstlöst att gå ned i vikt när man väger över 200 kg. Det är svårt för mig att förstå hur man kan låta det gå så långt att man vägerså mycket. Det räcker ju inte att gå ned 10 kg för att det ska synas precis. Men det är verkligen bra att de tar tag i sin vikt, modigt att våga ställa upp i TV tycker jag!



Nu ska jag snart åka till skolan. Första gången jag åker buss dit nu. Har åkt MC hittills men idag är vädret inte riktigt på min sida och jag får tyvärr ta bussen. Det är nog snart för kallt att åka motorcykel också så det är lika bra att vänjasig vid bussen. Det är ändå rätt bekvämt att kunna sitta och läsa/slappa lite.

Ha en bra dag allesammans!


Vi är lite hängiga

Då vardet min tur att åka på magsjuka... Mådde jättedåligt igår kväll och hade så ont i magen och hela kroppen värkte. Det kändes lite bättre efter ett besök med huvudet böjt över toan. Hade dock jättesvårt att somna och somnade inte förrän vid 3 i natt.
Pascal har varit lite dålig också. Han sov nästan hela söndagen och ville inte äta något alls. Fick bara i honom lite bebisgröt med sylt på och massa vatten. Det var så synd om honom, han ville bara likka i våran säga och sova.
Men idag mår Pascal helt bra i alla fall, förutom att han inte har någon direkt matlust.

Jag känner mig fortfarande lite hängig. Vi vaknade precis här efter att ha sovit middag i 3 timmar.
Så dumt bara att jag missar skolan. Måste försöka komma iväg till skolan imorgon i alla fall.

Nu ska jag försöka piggna till lite så jag orkar busa med min son! Undrar om man vågar ta en kopp kaffe?? 


Ingen höjdarmat igår



Igår kväll var vi på Mangiamo och åt. Blev rätt så besviken faktiskt. Själva miljön är jättemysig och personalen trevlig men maten var ingen höjdare. Jag beställde kycklingspett med potatisgratäng och primörer. Kycklingen var så fruktansvärt salt och gick inte att äta alls. Jag sade till att den var oätbar och fick som försvar att kocken gjort fel, att han hde använt rimmad kyckling och sedan saltat extra på den.
Hur som helst, jag fick i alla fall en ny tallrik med mat. Här var kycklingen bra, men grönsakerna hade dom nog stekt i en hel liter olja för när allt låg på tallriken så fullkomligt flöt det i fett. Själva såsen hade skurit sig för det kom en massa fett i. Runt all mat låg en hel ring med olja/fett. Jag som är "allergisk" mot fett också...ÅÅt upp kycklingen och lite gratäng, resten kunde jag inte äta.
Sa till att maten ändå inte var riktigt bra... Så vi fick vars en dessert. Det var ju en snäll gest av dem, men det är ju bra mat man vill ha, så det lär nog dröja innan vi äter där igen. Tråkigt för det är annars ett bra ställe.

Nu är det lördag förmiddag och vi ska strax gå ut och skyffla jord runt friggeboden så den blir helt färdig någon gång. Känns som vi hållit på med den i evigheter, men nu ska den äntligen bli färdig. Fast då blir det säkert nya projekt här hemma.

Dags att sätta fart.


Rosa mysdress

Denna ceriserosa mysdress sokulle jag absolut kunna tänka mig. Dunderläcker! Är ju lite löjligt förtjust i allt som är rosa. Vilken tjej skulle inte vilja ha en sånhär liksom?



Nu har Eric och Pascal åkt till dagis/jobb och jag ska sätta mig och studera lite hade jag tänkt. Ska bara väcka mina hjärnceller med lite kaffe först. Idag måste jag verkligen vara diciplinerad så jag får läst mycket. Ligger bra till med hur mycket vi har gått igenom hittills och det mesta sitter hyffsat, men det är ju alltid bra att ligga lite före. Inte sant?


Ny dator!

Ingen skolaför mig idag. Bestämde mig igår för att jag skulle stanna hemma idag och plugga istället. Det känns så onödigt att åka in på varje föreläsning. Mycket kan man faktiskt läsa sig till. Speciellt i detta teoretiska ämne. Så idag har Pascal varit på dagis och jag har varit hemma och pluggat. Har fått läst en hel del, dock inte riktigt så mycket som jag hade hoppats på, men det är ju en dag imorgon också.

Igår fick jag min nya dator!! En Asus 1215. Så kul med en ny, denna är dessutom mycket snabbare än min förra. Synd bara att den inte är rosa. Nu är min rosa dator ett minne blott. Såhär fin är min nya:


Jag har inte tagit av skyddsplasten än på den... Brukar alltid vänta med sådant, så känns den ny längre :)

Nu ska jag promenera ned till stan och hämta min älskling. Har saknat honom idag!!!


Mors lilla olle...

...i skogen gick:



Idag har vi varit i skogen en sväng. Tänkte att vi skulle plocka lite blåbär som Pascal verkligen älskar. Jag var nog lite väl optimistisk och tog en lite större burk:



Resultatet, INTE så många blåbär tyvärr. Tror blåbärssäsongen tyvärr är över för i år. Men vi hade i alla fall en mysig stund i skogen.



Nu ska jag vika ihop lite tvätt, sedan dags att börja laga mat till Eric kommer hem. Idag får det nog bli fiskpinnar och riktigt potatismos, sås och en sallad. Enkelt och bra :)


Norrländskt besök

Onsdag för mig betyder LEDIG!!! Eller nja, ingen föreläsning i alla fall. Ska egentligen plugga på egen hand men hur lätt är det när man har en ettåring hemma? På kvällen är ju svårt också med tanke på att Eric i bästa fall är hemma vid 19 och då ska det ätas middag, Pascal ska läggas m.m. Vilket innebär att jag kan börja läsa tidigast vid 20.30. Hur pigg är man då liksom, efter att ha varit uppe sen 6.30.



Nu har jag i alla fall hunnit tvätta en maskin tvätt och dammsugit överallt, bäddat sängarna och plockat undan här hemma. Pascal var jättetrött så han ville gå och lägga sig redan nu, fast han har inte somnat än. Han kanske bara ville vila lite grann. Skönt att han får vara ledig från dagis idag.
Om ca en timme kommer min mammas kusin, Bengt, hit på besök. Han bor egentligen i norrland men är på "semester" i södra sverige och passar då på att besöka lite släktingar. Han har inte träffat Pascal någon gång än heller.

Det var änna gott att sitta ned en liten stund, men nu får jag fortsätta röja här hemma lite, måste hinna sminka mig lite också och göra mig vacker :)


Två möten idag

Tisdag förmiddag och jag börjar sent idag, skönt! Idag har jag föreläsning mellan 12-16, så bara tre timmar, gott!
Nu på morgonen har jag varit på två möten. Först var jag på socialkontoret, på en intervju för att bli kontaktperson åt en människa som är i behov av det. Känns väldigt meningsfullt att vara ett stöd och en vän för någon annan.
Efter det så gick jag och Eric till banken för att prata lite lån. Ska eventuellet gå på husvisning på söndag och titta på ett jättefint hus här i Alingsås. Vi är ju på jakt efter ett större hus och detta kommer passa oss perfekt :)

Igår när jag hade hämtat Pascal på dagis åkte vi till Gråbo och hämtade upp Pia. Sedan tog vi alla tre en tur ned till Allum. Hade inget att göra så vi åkte dit en stund. Var inte så shoppingsugen tack och lov men hittade ändå ett par byxor/jeans med fickor på sidan från H&M. Dom hade kampanj att man fick 100 kr rabatt på alla jeans, så jag betalade 299 kr istället för 399 kr. Helt okej faktiskt!

Nu ska jag strax börja göra mig iordning för att åka till skolan. Fast först måste jag plocka iordning lite här hemma. Bädda sängar, plocka undan disk och tvätt.


Mellanlandar hemma

Oj vad denna dagen har gått fort hittills! Tyckte inte det var längesedan jag satt här i morse och drack te. Nu kom jag just hem från skolan. Ska bara växla från MC till bil och sedan åka och hämta min skrutt på dagis.
Resten av dagen är oplanerad.


Tyst här hemma

God morgon!
Nu sitter jag med en kopp rykande te och försöker vakna till liv. Det är alldeles tyst här hemma. Eric och Pascal ligger och sover.

Jag lyckades hitta lite tid till mig själv igår i alla fall. Pascal var trött på kvällen så han gick och lade sig redan 19.15 ungefär. Jag gjorde ett fotbad och gjorde mina fötter fina, målade tånaglarna i en rödglittrig färg. Sedan tog jag en lååång dusch och gjorde hårinpackning.
Kände mig superfräsch efteråt!

Nu ska jag snart bege mig mot skolan, ska bara sminka mig och göra mig iordning lite först.

Ha en bra dag!


Ingen tid till sig själv

Jag har varit så duktig idag.

Tvättat två maskiner tvätt
Bäddat sängar
Dammsugit
Gjort lunch
Fixat fika
Lagat middag
Matat barn
Bytt massa blöjor
Badat Pascal
Pluggat i två timmar
Klippt gräset
Plockad iordning i köket
Plockat upp 1000 olika leksaker och prylar överallt

Känner mig helt färdig, ska bli så gott när det blir TYST och LUGNT här hemma och till jag får gå och krypa ned i sängen

När får man tid för sig själv egentligen?





Rosa skor

Visst är dessa skor fräcka? Hur häftigt är det inte att ha ett par rosa skor??

Dr Martens: 1460 från BRANDOS.se



Får se om de kanske blir nya inventarier i min skogarderob. Har ju ett antal skor och behöver kanske inte fylla på med fler, men svårt att låta bli då man hittar dessa fina, eller hur? :)

Nu ska jag sätta mig med studierna igen. Pascal la sig precis i sin säng, mätt efter lunchen, nyduschad och gosig.


Grillkväll

Det känns som det varit en lång dag idag. Har hunnit med en hel del.
Jag fick pluggat i nästan två timmar förut. Kändes väldigt skönt. Nu är jag nästan ikapp på föreläsningarna. Jag fick ju tag på boken så sent, annars hade jag givetrvis läst lite mer innan. Jag får fortsätta mer imorgon.

Nu på kvällen har vi grillat lite. Det blev grillad kycklingfilé till mig och kött till de andra, en fräsch sallad och potatisskruvar. Nu ska vi göra ett röj här hemma och sedan försöka komma i säng hyffsat i tid så vi är pigga och fräscha för imorgon.

Natti natti!


Gräva ned mig i böckerna

Sätter mig ned för första gången på länge nu idag. Jag har hållit på för fullt här hemma. Plockat undan all bröte överallt, dammsugit, bäddat rent i sängarna, tvättat, hängt upp tvätt, servat med fika till Eric och hans föräldrar. Så nu satte jag mig vid köksbordet för att få pluggat lite. Lade precis Pascal så jag hoppas att han somnar strax.

Igår var vi på kalas hos Teo som fyllde 10 år. Det bjöds på jättegod mat. Kycklingspett, kycklinggryta, ris och nudlar. Till efterrätt var det äpplepaj, mums!

Såhär snygg var Pascal på kalaset, lite suddig bild tyvärr:



Nä, nu måste jag sätta fart så det blir någonting gjort, det gäller att vara effektiv :)


Yes!

Jag vick tag på boken, vilken tur!! Så nu kan jag sätta igång med pluggandet på allvar :) Så nu vet ni vad jag ska göra i helgen.
Åkte förbi Lugnets MC efteråt. Vilken jädra skitbutik, dom hade nästan ingenting. Skulle köpa mig ett par riktiga Mc-handskar men dom hade inga alls i min storlek. Det fanns bara jättestora storlekar. Varför ser man inte till att ha handskar hemma? Blev lite småsur faktiskt. Inte en enda handske som passade mig storleksmässigt.
Får nog ta mig en tur till Bike i Trollhättan istället, där har dom mycket mer att välja på.

Nu ska jag åka och hämta min prins på dagis :)


Boken tack!!

Åh så gott det var med kaffe nu. Det är varmt och lent i munnen och smakar ljuvligt! Pascal har precis åkt till dagiset och jag ska ta mig till Borås och skaffa kurslitteraturen. Har försökt att ringa till Studentbokhandeln vid skolan men dom svarar inte, har väl fullt upp att göra i butiken nu. Måste verkligen ha boken innan helgen så jag kan sätta igång med läsningen. Så det vore bra om dom svarade så jag vet om boken kommit eller inte, annars är det ju ingen idé att åka.

Här kommer lite bilder som jag egentligen hade tänkt att lägga upp igår när det inte fungerade.



Matar lilla bebisgeten med sten. Så snäll han är, han vet ju inte att getter inte stoppar stenar i munnen som han gör.



Pascal klipper "gräset".



Försöker låsa upp bilen med fjärren


Ikväll ska vi på kusinkalas hos Erics älsda brors yngsta son Teo. Kalas är alltid kul :)
Idag kanske jag får en liten present också, min nya dator som jag hoppas ska komma idag :) Lite lyxigt att kunna byta dator hela tiden. Lite synd bara att byta bort min rosa, fina tjejdator. Den är ju fortfarande helt i nyskick. Den jag får nu är lite "vassare" och något större skärm men så är den svart :( Men jag tror att jag kommer bli jättenöjd med den, ska bli så kul att packa upp den! Då har jag en bra dator som jag kan ha med mig till skolan om det behövs.

Nu ska jag klä på mig lite riktiga kläder och sätta mig på hojen och burna iväg till Borås. (Bli inte skraj nu mamma, jag lovar att köra försiktigt..)

KRAM!!



torsdag

Nu ska jag strax bege mig till Borås och skolan. Sitter och dricker lite te och försöker vakna till liv. Pascal är också vaken, han vaknade 6.45 idag och ville inte somna om. Nu ligger han inne hos Eric och är jättearg för att han inte får gå upp.

Igår var vi ute en hel del. Först var vi ute på gården och sedan gick vi bort till lekplatsen en stund. Han älskar verkligen att leka med sin gräsklippare, synd bara att den gick sönder lite innan han hann att prova den. Ett hjul har lossnat på den, men den funkar helt okej ändå.

Senare promenerade vi ned till Nolhaga och tittade på djuren. Pascal tycker det är så roligt att klappa dom små getterna. Hade lite bilder som jag tänkte visa, men det går inte att ladda upp bilder nu av någon konstig anledning.

Nu måste jag åka, ha det så bra!


Tillbaka i skolbänken

Första skoldagen igår var helt okej faktiskt. Läser ett ämne som heter Miljökunskap. Väldigt intressant faktiskt, människan påverkar miljön så otroligt negativt. Hon som höll i kursen verkade väldigt duktig och lättsam, ingen tråkig gammal stofil/miljömupp.
Kursen satta igång direkt efter en kort introduktion om vad den skulle handla om samt vem hon föreläsaren var.



En sak är problemet bara... Jag skulle läst en kurs som heter LTA, logistik någonting men den kursen gick tydligen inte nu på hösten. Fastän jag hade fått schema på den när jag var i Borås för ett par veckor sedan och gjorde min individuella studieplan.  Så nu vet jag inte vad jag ska fylla upp de andra 50 % med eller om jag bara ska läsa halvtid första perioden? Känns ganska vettigt ändå, då behöver Pascal inte vara så mycket på dagis heller. Tycker egentligen att han är lite för liten för att bli uppfostrad och formad av dagispersonalen.

Idag är jag ledig :) har inte riktigt bestämt vad som händer än idag. Vad ska ni andra göra?


RSS 2.0