Bjuder på lite bilder

Bjuder på ett par bilder på min underbara lilla solstråle innan vi ska iväg till dagis. Skönt att sloippa stressa på morgonen. Känns helt okej att lämna honom på dagis vid 11-tiden istället för kl 7 som många andra föräldrar tvingas göra.





Ha en underbar tisdag!!


Första skoldagen

Jag har haft en jättelugn och skön morgon. Ställde klockan på 6.45 och snoozade i en kvart innan jag gick upp. Pascal vaknade inte förrän vid 9, så jag och Eric fick två goa lugna timmar här hemma.
Nu sitter Pascal och äter sin gröt alldeles själv, så duktig kille mamma har! Han har verkligen blivit stor på bara några veckor! Tiden går så fort, han är verkligen ingen liten bebis längre.

Ska damma av mina gamla skolsaker och packa ned dem i en väska. Är väl mest introduktion idag på första kursen, men ändå bra att vara förberedd. Känns lite pirrigt att komma tillbaka till skolan faktiskt. Men det ska nog gå bra :)


Rent hus

Det blev väldigt rent och snyggt här hemma efter att ha slitit som ett djur med städningen här hemma. Har till och med torkat alla dörrar och dörrkarmar, putsat fönster, dammtorkat, dammsugit och torkat golven samt tvättat en maskin med tvätt.
Efter all städning åkte jag och Pascal ned till stan för att byta gaspatronen till Sodastreamern och för att köpa nytt busskort till imorgon. 650 kr fattigare är man nu, men kortet räcker en hel månad så det är rätt billigt ändå. Mycket billigare än att ta bilen till Borås varje dag och betala parkering 5 kr i timmen på skolan. Helt sjukt att det ska kosta att perkera vid Högskolan tycker jag!

Nu ska vi gå och lägga oss. Jag börjar inte förrän kl 13.00 imorgon så jag behöver inte åka förrän kl 12. Skönt att börja terminen med sovmorgon :)

Natti natti


Vilket äckligt kryp


Jag gjorde världens äckligaste upptäckt igår. Fy sjutton säger jag bara!!! Kände att det kliade på baksidan av låret. Trodde det var ett myggbett men sedan kliade det ännu mer och jag var tvungen att ta av mig byxorna och klia. Får då se att det var en FÄSTING!!!! Fick nästan panik, jag som hatar sådana äckliga små kryp. Det är faktiskt den första fästingen jag fått i hela mitt liv. Fastän jag ridit och varit i skogen otroligt mycket. Så går man ut en sväng runt huset igår och så kommer det en äcklig jädra parasit och nästlar sig fast. Fick i alla fall bort den med en pincett, så hoppas det inte blir någon röd ring runt eller att det blir inflammerat.





Oj vad jag är på städhumör! Städar och grejar här hemma för fullt just nu. Har tvättat, dammsugit och torkat golven överallt. Ska strax plocka ur diskmaskinen och hänga upp tvätten. Jisses, här går det undan! Skönt att ha hemmet fint och iordning när jag börjar plugga IMORGON!!! Vad snabbt de sista två veckorna på mitt slappa liv gick. Nu är det ordning och rutiner som gäller på dagarna. Ska faktiskt bli ganska skönt.

Igår fick jag nycklarna till min lägenhet. Tjejen som hyrde den har flyttat ut så nu blir jag tvungen att sälja den eftersom föreningen inte godkänner att jag hyr ut den längre i andra hand. Den har ju varit uthyrd ett bra tag så det är väl på tiden att sälja den. Fast Pascal hade nog trivts där. Öppna och stänga grinden tyckte han var roligt, samt att dra upp och ned alla persienner som fanns för de låga fönstrerna.




Städar och städar men inget händer

Regn hela dagen lång. Vi som tänkte ta en långpromenad, men det känns inte så lockande när man riskerar att bli genomblöt bara genom att gå ut gemon dörren.
Eric är ute i friggeboden och målar, Pascal ligger och sover och jag är inne och grejar lite. Jag tycker att det finns hur mycket som helst att göra i ett hem. Fastän man grejar och håller på hela tiden så syns det knappt. Tycker inte jag gör annat än plockar upp leksaker och grejer hela tiden, men ändå ser det stökigt ut. Pascal är en riktig rackare att dra fram saker. Ibland plockar han upp efter sig men inte alltid tyvärr.

Igår köpte vi mat från Musses. Det var riktigt gott och vi blev knökmätta. Köpte grillspettet med kyckling och så lite extra kyckling till det. Jag tog med bulgur till, sjukt gott var det! Efter vi ätit upp satte vi oss i soffan en stund. Gosade och myste med Pascal innan han skulle lägga sig. När han lagt sig somnade jag i Erics knä och sov i säkert en timme. Så skönt att sova en liten stund. Sedan tittade vi på filmen "Bröllopsfotografen" som gick på TV.
En lugn och skön lördag blev det för oss.


Ingen spännande rubrik

Sitter och dricker lite kaffe för att komma igång nu på morgonen. Pascal tog sovmorgon till strax efter kl 8. Det var skönt, för vi kom inte i säng förrän vid 2 igår. 
Erics föräldrar hade bjudit in sig själva till grillkväll här tydligen. Jag kände bara för att ha fredagsmys med Eric och Pascal men det var rätt trevligt när dom kom ändå.

När Pascal var på dagis bakade jag en kladdkaka, städade lite och tvättade en maskin tvätt samt att jag ägnade mig lite åt "egenvård". Underbart!

När jag hämtade Pascal på dagis så sade personalen att han hade ramlat från stolen och slagit i huvudet. Jag blev faktiskt lite sur, för jag förstår inte hur man kan sätta en sån liten kille som Pascal på en vanlig stol utan bygel mellan benen. Lite ledsen blir man när sånt händer, men nu var det ingen fara för han var precis som vanligt när jag hämtade honom.

Efter dagiset åkte vi hem och åt mellanmål. Sedan kom Eric från jobbet och då åkte vi till Göteborg och hämtade lite paket till hans jobb. Vad mycket köer det var i stan, verkligen tur att man inte jobbar i Göteborg och behöver pendla dit varje dag. Det hade jag itne stått ut med, då hade det nog fått bli kommunala kommunikationer istället.

Nu öser regnet ned, vi som tänkte ta en promenad. Får skjuta upp det till lite senare.


Morgonpromenad

Idag känner jag mig pigg och fräsch. Pascal vaknade vid kl 6 och ville absolut inte somna om. Så han låg mellan oss i sängen och ville inte vara stilla. Gapade och tjötade som en stolle. Fast det gör itne så mycket, det är underbart att få se honom på sånt strålande humör varje morgon, det får en att må bra innombords.

När vi ändå kom upp i tid (gav upp att få honom att somna om efter ca 2 timmar.) så passade jag på att gå en morgonpromenad. Skönt att gå helt sjäålv utan en vagn att putta på, vad enkelt det var att promenera nu! Gick förbi ett ställe på vägen där det fanns blåbär. Jag plockade nästan hela handen full. Gissa vem som tuggade i sig alla när vi kom hem? Jo, Pascal. Han fullkommligt älskade blåbär!! Får nog gå och plocka mer till honom sedan när han kommer hem från dagiset.

När Eric och Pascal åkt hemifrån så tränade jag lite. Igår på posten kom min bok som jag beställt från Adlibris. Den med Charlotte PErelli om hemmaträning "Kan jag så kan du". Det fanns massor med bra övningar och träningsprogram som är lätta att göra hemma. Kan tala om att det kändes i kroppen efter jag tränat program 1. Benen var alldeles skakiga. Är man otränad eller?? Haha.

Nu blir det lite kaffe sedan ta hand om mig själv lite. Kanske göra lite pedikyr?? Har precis gjort ansiktispeeling och ansiktsmask. Mitt ansikte känns väldigt lent och skönt just nu


Shoppingrunda på Allum

Det bästa jag gjort på hela dagen var en lååååång varm dusch! Det känns otroligt gott i kroppen att sitta i soffan i min mysdress, nyduschad och varm.

Idag har jag och Pascal varit på Allum. Tyvärr så blev det en del shopping, det är så svårt att låta bli när man hittar så mycket snyggt både till mig och till Pascal.

Dessa två snygga tröjor fick Pascal från Polarn o Pyret:


TRÖJA TRÖJA

Hittade en hel del till mig också. Kanske fixar lite bilder på det imorgon.

Nu ska vi fixa lite varmt att mysa med i höstrusket. Tror det blir lite "varm choklad" till mig. Fuskvarianten som bara innehåller 40 kcal /kopp






Onsdag

Vilket otroligt ostimulerande väder det varit ute idag. Ösregn nästan precis hela dagen. Hur mycket regn kan det egentligen komma på en dag??
Eric tog Pascal till dagis i morse. Jag tänkte gå en promenad, men när jag kom iväg efter mitt kaffe så öppnade sig himlen. Så det blev bara en liten morgonpromenad på ca 20 min. Men helt klart bättre än inget alls.

Vid lunchtid ungefär kom en kompis, Jörgen, förbi här en sväng. Han skulle till Willys och handla och tog en sväng förbi här på en kopp kaffe. Synd att inte hans sambo Pia kunde komma med. Stackars tjej, dragit ut en visdomstand idag :( Förstår att hon hade ont och inte kunde/orkade följa med.

När jag hämtat Pascal på dagiset så åkte han och jag till Maxi och handlade. Som vanligt när vi gick förbi bananerna så ville han ha en banan. Dom har ju en korg med banener till barn där som man får ta av :)

Nu sitter han på golvet i köket och leker med klossar. Jag passar på att laga mat. Idag blir det fiskgratäng. Blir nog kokt potatis till för mos är ju svårt att göra på fäsrkpotatis.


Krånglig dator

Min dator har krånglat en massor. Eric lånade den i torsdags och sedan dess har den inte fungerat som den ska. Nu fungerar den hjälpligt, men upplösningen på den är helt knasig, så det är rätt jobbigt att använda den. Både jag och Eric har försökt att fixa den men det går inte. Tror att man måste installera om hela datorn. Fast det blir nog att vi byter min dator till en ny istället om jag hittar någon som är bättre. Synd att byta bort denna rosa fina bara :)

I lördags var vi på Skara Sommarland. Vi hade verkligen otur med vädret. Det ösregnade de första 2-3 timmarna. Sedan vara det loite skurar och när vi skulle åka hem hade det spruckit upp lite så man såg solen emellanåt. Pascal åkte Farfars bilar, han tyckte det var kul att sitta och styra. Det fanns två rattar så han styrde med bägge två samtidigt.

  

Nå åkte Eric och Pascal precis iväg. Eric skulle till jobbet och Pascal ska till dagis. Han får vara där 3 dagar (4 timmar/gång) nu denna veckan så han ska vänja sig lite bättre inför nästa vecka när jag börjar skolan igen. Jisses vad tiden går fort. Börjar bli lite nervös för skolstarten igen... Hur ska detta gå!?!?

Nu ska jag passa på att gå en liten promenad innan tvättmaskinen är färdig. Igår storstädade jag hela huset så det slipper jag göra idag. Har tänkt att göra lite barnmat bara.


Besök

Idag efter Pascal hade sovit gjorde vi ett besök på den gamla spädbarnsgruppen som vi gick i. Vad stora alla små bebisar hade blivit! Jisses, det märktes att vi inte hade varit där på ett tag.
Det bjöds på äpplepaj och vaniljsås men jag var ståndaktig och tog bara en kopp kaffe. Pascal fick dock smaka lite lite paj och han älskade det!

 

Nu ska jag börja göra mig iordning för jobbet, ska mata Pascal lite först och lämna honom till Eric i affären.


Charlotte Perelli

Har beställt denna bok från Adlibris nu. Jag tycker den verkar vara ganska vettig och inte så extrem som andra hälsoböcker kan vara. Dessutom tycker jag att Charlotte är en otroligt härlig mäniska. Hon kämpar verkligen på. Ensamstående med två söner är hon dessutom också. Ska bli kul när boken kommer. Nu är det ju torsdag så den kommer väl inte förrän nästa vecka, men jag får hålla mig till tåls!



Piggare, gladare, starkare!

Har du svårt att hinna med att träna och att komma iväg till gymmet?

Charlotte Perrelli vet precis hur det är. Efter barn nummer två hade hon svårt att komma tillbaka till sin gamla vikt. Kläderna passade inte och hon hade inte samma ork som tidigare. Charlotte bad då personlige tränaren Jesper Björck att skräddarsy ett träningsprogram som hon kunde göra i den takt hon själv valde.

Jesper gjorde ett träningsupplägg som passade Charlottes behov - ett hemmaträningsprogram som hon kunde köra när hon hade en stund över sedan hon nattat sina söner.

Med enkla övningar som täcker in alla muskelgrupperna tränade hon sig i form och nådde sitt mål - att komma tillbaka till sin gamla klädstorlek - på ett par månader. Nu bjuder hon på programmet och vill peppa andra att ta tag i sin träning för att komma i form och må bättre.

Mellan varven får du även ta del av Charlottes skönhetstips och hemmaspa, hennes egna pepp- och motivationstips och smarriga matrecept. Dessutom delar Charlotte med sig av sina privata scenbilder som du inte sett någon

Jesper gjorde ett träningsupplägg som passade Charlottes behov - ett hemmaträningsprogram som hon kunde köra när hon hade en stund över sedan hon nattat sina söner.

Med enkla övningar som täcker in alla muskelgrupperna tränade hon sig i form och nådde sitt mål - att komma tillbaka till sin gamla klädstorlek - på ett par månader. Nu bjuder hon på programmet och vill peppa andra att ta tag i sin träning för att komma i form och må bättre.

Mellan varven får du även ta del av Charlottes skönhetstips och hemmaspa, hennes egna pepp- och motivationstips och smarriga matrecept. Dessutom delar Charlotte med sig av sina privata scenbilder som du inte sett någon


Konstnärer är vi!

Nu har min son och jag försökt att ha lite teckningsskola här hemma. Här kan ni se resultatet:





Den översta bilden har jag målat och den undre har Pascal målat. Han tyckte det var roligt att göra prickar med pennan.


Nu sover han lite middag och jag passar på att måla mina naglar.
Det gick bra på dagis för Pascal igår. Dom har en del vikarier där nu men det funkar rätt bra ändå, han är ju inte där så länge än.

Ikväll ska jag jobba lite. Hade helt glömt av det men visste att det var en torsdag jag skulle jobba. Så jag ringde till Taxi igår och frågade och då var det denna torsdag jag stod uppskriven på jobb. Men det är faktiskt helt okej att jobba lite emellanåt. Få lite extrapengar till shopping :)





Effektiv morgon

Klockan är bara lite efter tio och jag har ändå hunnit med att göra lite idag. Inte likt mig att vara så effektiv på morgonen. Pascal vaknade redan vid 6. JAg trodde klockan var mer så jag tog in honom i våran säng men han ville inte alls ligga still och mysa. Så jag gick och lade honom i hans egen säng istället och då somnade han nog. Han blev tyst i alla fall, sedan vaknade jag vid 7.15 igen och då ropade han på oss. Jag vägrar att gå upp före kl 7 med honom om det inte är absolut nödvändigt.

När vi ätit frukost mm. så åkte vi till Maxi och storhandlade. Köpte ett nytt te med lakritssmak som jag ska borva strax. Ska sätta mig i soffan och läsa tidningen och njuta av tystnaden. Lämnade Pascal på dagiset vid 10. Han springer så glatt iväg när jag släpper ned honom och verkar inte alls bry sig om att bli lämnad. Hoppas det fortsätter så även när han får vara lite mer på dagiset när jag börjar läsa.

Nu ska jag flytta in till soffan innan det är dags att sätta fart här hemma.


Godare kaffe

Vilket gott kaffe det blev i våran kaffemaskin sedan jag gjorde rengöringen av den. Rengöringslampan har blinkat i flera månader och jag har varit så lat att jag struntat i det. Men nu äntligen har jag kört hela rengöringsprogrammet och haft i en sån tablett man fick med. Det var inte så krångligt egentligen, tog bara 30 min.

Nu har Pascal precis gått och lagt sig. Han var lite gnällig så jag tänkte att han nog var trött. När han vaknar sedan så ska vi ned till stan på ett par små ärenden. Tänkte hinna med banken innan dom stänger kl 13. Jag förstår inte hur vanliga arbetande människor kan gå till banken?? Dom har otroligt korkade öppettider. Är det meningen att man ska behöva ta ledigt från jobbet för att kunna göra ett bankärende?

Vad ska ni andra hitta på för kul idag? Funderar på om man skulle gå till Nolhaga? Fast väderguruna spår regn, vi får se...


Snart Ingenjör

Det ska bli underbart härligt att äntligen bli färdig ingenjör!! Börjar på tisdag om två veckor redan. Känner mig lite mer motiverad nu efter dagens möte med Kimmo på högskolan i Borås. Nu har vi gjort en individuell studieplan, vilket innebär att jag kommer studera heltid i två terminer. Sedan blir man affärsingenjör i Industriell ekonomi/bygg. Kommer kunna komplettera till byggingenjör sedan om jag vill. Det innebär två extra kurser och ett till exjobb. Får tänka på saken, men det kan helt klart vara värt det. En termin extra bara...

Pascal skulle varit på dagis idag, men när Eric skulle lämna honom så var dagis stängt. Vi hade INTE fått någon information om det alls. När jag hämtade honom på dagiset i onsdags sa jag att "då kommer han måndag och onsdag nästa vecka". Då sa dom inget om att det skulle vara stängt idag. Dålig stil!! Nu löste det ju sig ganska bra ändå, Pascal fick vara hos kusin Olivia. Tack för att du ställde upp!



Nu ska jag och Eric dricka lite te och mysa i soffan till Nyheterna


Våran minisemester i Göteborg

Vi har haft en helt underbar helg i Göteborg! Det har varit så skönt att bara rå om varandra och inte behöva tänka på något annat. Känndes som vi behövde komma bort några dagar.

Det började med att vi lämnade Pascal hos mina föräldrar i fredags förmiddag. Sedan åkte vi till Göteborg och köpte två 2-dagars Göteborgspass. Efter det åkte vi ned till hamnen och gick på Ostindiefararen. Det var intressant att se denna båt, den skulle dessutom segla iväg på lördagen till Amsterdam tror jag det var.



Efter Ostindiefararen gick vi på ett ställe och åt lunc. Sedan promenerade vi till Maritiman, an samling gamla krigsfartyg.
Jag passade på att leka Kapten:



Efter det åkte vi och checkade in på Quality hotel 11 på Eriksberg. Jättefint hotel med fina rum och bra service!
Vi gjorde oss iordning på rummet och sedan tog vi älvsnabben över till andra sidan för att gå på Casinot. Där åt vi trerätters middag och sedan spelade vi lite. Det slutade med att vi vann ca 400 kr totalt, kul! Varken jag eller Eric hade varit på Casinot tidigare.

 

På lördagen var li lite småsega och gjorde oss ingen brådska upp. Vi åkte och checkade in på nästa hotell, Gothia Towers. Åkte upp till Heaven 23 och delade på en räkmacka, dom är ju så stora så man orkar inte äta upp en hel själv. Utsikten där uppifrån är fantastisk



Men hissen på utsidan var lite läskig:



Mätta och belåtna så promenerade vi ned till Universeum. Tittade på alla djur och häftiga saker. Vi hade nog kunnat gå där i 3 timmar till, minst. Det finns hur mycket som helst att se på.





Senare på lördag kväll gick vi till en restaurang som hette Babar. Dom hade verkligen god mat. Allt var kanon, bra service och prisvärd mat. Åt trerätters för 295 kr och blev jättemätt. Jag kan varmt rekommendera det stället på Avenyn. God drink före maten coskå



På söndagen gjorde vi inte så mycket, vi var rätt avsklagna. Åkte till mina föräldrar och hämtade Pascal. Vi hade längtat ihjäl oss efter honom så det var skönt att få hem honom igen!






nu sticker vi

Nu åker vi! Lite synd med vädret bara men det kanske blir bättre dit vi ska:-) Ska bli gott att komma iväg en helg bara jag och Eric och ha det myspys :-)

Lite fuffens för mig


Idag kom min älskling hem med 5 st röda rosor!!! Ingen speciell anliedning, han bara kom med dem och jag blev jätteglad :)

Vilket klibbigt och konstigt väder det har varit idag. Först i morse så var det kallt, men senare under dagen så blev det varmare och klibbigt ute. Känndes som åskan hängde i luften.

Jag och Pascal åkte till stan en sväng för vi hade inget att göra. Köpte ett par mössor för vintern för 10 kr styck. Det var halva reapriset på KappAhl.



Pascal försöker titta om det kommit någon post men han når inte riktigt upp...

Annars idag har jag inte gjort så mycket. Suttit vid datorn och researchat för helgen och det har tagit sin lilla tid. Planerat för helgen har jag gjort. Eric vet inte om mina planer och det ska bli en överraskning... Hoppas att han uppskattar det, men det tror jag nog :) Har smugit och trixat med detta ett tag nu. Förstår inte hur jag kunnat hålla mig!

Nu ska vi fika lite i soffan och sedan försöka komma i säng ganska i tid eftersom vi ska upp tidigt.


Ont igen

Usch, igår var ingen rolig dag! Inte på eftermiddage i alla fall. fick sådär sjukt ont i magen/mellangärdet som jag hade en annan gång när jag fick åka ambulans... http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14487670
Det ville inte gå över. Fick ta en jättestark värktablett som jag fick när jag var på sjukhuset men det hjälpte bara lite. Låg och slumrade på soffan, då kändes det lite bättre också. Sedan när vi gick och lade oss så var det nästan borta. Nu idag känner jag ingenting alls.

Igår var vi i alla fall på Allum. Eftersom jag började få ont i magen redan där så hade jag ingen vidare lust att springa i affärer, allt kändes mest jobbigt och besvärligt. Men jag vart lite piggare när jag hittade lite fina kläder till Pascal :)

 

Kläderna till vänster kommer från Lindex. Dom hade kampanj på dessa kläder så skjortan kostade 99 kr och byxorna kostade 79.50 kr. Kommer kanske inte ha skjortan och mysbyxorna ihop, men visst var det härliga färger?

Bild nr 2 kommer den randiga tröjan från Polarn o Pyret för 175 kr. Verkligen jättesnygg, gillar deras kläder. Tycker dom är snygga och har bra kvalité.  Strumprona också från Po.P. Kostade 75 kr Dom bästa strumporna som finns, sitter på jättebra och håller många tvättar. Halksydd under också.
Svarta lite tunnare jeans från H&M för 99 kr



Nu springer Pascal omkring här hemma och stökar ned, hämtar massa saker och bär fram.






Regnig dag

Vaknade lite före kl 08.00 och kände mig hyffsat pigg. Att gå upp FÖRE kl 8 på morgonen är tidigt för mig. Undrar hur det ska bli till hösten när jag börjar skolan igen? Då kommer jag bli tvungen att gå upp 6.30. Fast man vänjer sig nog vid det också.

Nu ska jag sätta igång att göra panbiffar. Har varit och lämnat Pascal på dagis och sedan handlat lite på Willys. Så nu ska jag sätta fart här hemma. Håller på att tvätta en maskin tvätt också som snart är färdig att hängas upp.
Det är ju så tråkigt väder idag så man kan inte göra så mycket annat än att greja inomhus.


Nolhaga

Idag har vi varit i Nolhaga. Det var faktiskt första gången som jag varit där med Pascal. Varit där en gång för ett par månader sedan, men då satt han bara i vagnen. Denna gången fick han gå och han tyckte det var så roligt med djuren. Först var han lite skeptisk och ville hålla handen, men sedan blev han lite tuffare.

 




 

Sedan gick vi en sväng på stan. Tycker det har kommit en del snygga höstkläder till barn på både Lindex och Kappahl. Fast just nu så behöver han inget nytt, han har rätt mycket i sin strl (strl 92)

Idag köpte vi mat från Milano. Blev en egenkomponerad pizza för min del. Usch nu är jag redigt trött på all skräpmat, ska definitivt bli skärpning på det. Har blivit lite lat och bekväm. Man känner sig så äckligt mätt efter en pizza..

Nu ska vi dricka loite te och mysa innan det är dags att gå och lägga sig. Är rätt trött faktikt. Somnade till i soffan nyss och sov nästan en timme.

Godnatt och sov så gott!


Höjden av otur

Vilken jädra otur! Detta händer verkligen bara mig, jag blir så trött på sånt. Hade haft två körningar igår tidigt på kvällen. Så frågar kollegan vad som sitter i mitt HELT NYA framdäck. Böjer mig ned och tittar och får se en spik! Luften gick ur både mig och däcket. Suck säger jag bara.



Fick ringa till min chef så han fick komma med en annan taxibil så jag kunde fortsätta.
Kände mig dock ganska överflödig på Taxistationen för det var i princip stendött hela kvällen. Tror inte jag var utanför 50-skyltarna en endaste gång.

Nu dricks det kaffe för fulla muggar så jag ska vakna till liv. Sedan blir det en sväng in i cancerburken för att sola lite när Pascal ändå sover middag.


Till jobbet och vila upp mig

Nu åker jag strax iväg till jobbet. Skönt att jobba lite, det är som min fritid. En stund när man slipper allt ansvar här hemma. Jag kan koppla av allt annat och bara tänka på mig själv för en liten stund.

Det hade gått bra för Pascal på dagis. Han hade ätit och sovit bra och hade varit så nöjd hela tiden.

Undrar vad man ska äta för middag idag? Har inte gjort iordning någon här hemma så jag får nog köpa något. Hoppas jag hinner till Smörgåsspecialisten innan kl 28, för deras bulgru/kyckling/feta sallad är underbart god!


Husmor

Nu har jag varit riktigt duktig här hemma. Medan Pascal är på dagis så har jag passat på att vara riktig husmor. Jag har lagat lyx-köttfärssås till Eric, 4 portioner och nästan 20 burkar med barnmat till Pascal. Sedan har jag bäddat rent i sängarna och tvättat en maskin tvätt.

Så nu tycker jag att jag har förtjänat en kopp med kaffe. Sedan ska jag lägga min och vila i solariet en stund för ikväll ska jag jobba igen.

Skrev ju lite tidigare om att Pascal varit lite gnällig och inte velat äta. Det har gått över helt och han har varit som ett ljus hela veckan. Undrar vad det var med honom som gjorde att han inte var på topp. Kanske är tänder som är på gång? Han har ju inte fått några kindtänder än så kan ju vara det??


Till jobbet

Nu ska jag snart åka och jobba. Håller på att göra mig iordnindg. Känns varmt att dra på sig svarta långbyxor men det måste man ju ha.

Har just varit ute på gården med lillprinsen. Han tycker det är så roligt att gå in i garaget så han smiter in där så fort han får en chans. Finns ju så mycket roligt att leka med där.





Mammas solstråle


Världens bästa lille kille! Undrar vad jag gjorde innan honom? Det bästa som någonsin hänt mig.
K Ä R L E K


Jobba ikväll

Det blev inte så mycket gjort under gårdagen. Vi åkte till stan en sväng och åt sen lunch på Deli Deli. Dom har fantastisk buffé där med kycklingfilé, fisk och några olika kötträtter. Till det kan man välja potatisgratäng, speciellt ris eller klyftpotatis. Sedan finns det olika sallader och grönsaker. Man blir riktigt mätt också och känns som nyttig mat. Kan varmt rekommendera deras buffé. Kostar 80 kr på lunchen inkl. dricka och kaffe.

Ikväll ska jag jobba. Det ska bli kul att jobba en helgnatt, var ju ett tag sedan jag jobbade nu. Hoppas att det är mycket att göra bara. Då går tiden extra fort. Så ska ni ha taxi ikväll så kanske ni får åka med mig :)
Nu när Pascal har somnat så ska jag passa på att vila lite så jag orkar jobba ända till kl 04.30 i natt.


Dåligt väder

Regnet smattrar mot rutorna men det är ganska varmt och skönt ute. Synd bara att det ska regna hela tiden. Man blir ju genomblöt bara av att gå ut lite snabbt. Igår när vi åkte hem från stan så ösregnade det. Det var riktiga skyfall och även lite åska. Vilken himla tur att jag hann promenera ned innan allt regn kom.



Idag har vi inga direkta planer. Pia skulle egentligen åkt hit från Gråbo på sin moppe. Jag förstår til fullo att hon ställde in, vem vill vara ute i detta väder? Det är verkligen kolsvart ute :(

Det får nog bli en liten hemma-spa dag för mig. Peela ansiktet, göra ansiktsmask och lite manikyr.




Inga problem!

Det var inga konstigheter att lämna blod denna gången heller. Hade jättebra Hb-värde efteråt. Tror det var 143 jag hade efter tappningen.
Dessutom fick jag en present. Förra gången jag gav blod så började jag samla på muggar från Rörstrand, så nu tog jag samma. Sköterskan frågade om jag ville ha en eller två muggar. Jag frågade om man fick två och hon sa att jag tydligen hade poäng över från förra gången så jag fick två muggar :)

Fast nu är det synd om mig...



Nu ska jag passa på att göra ett röj här hemma medan Pascal ändå sover. Sedan blir det nog en promenad ned till stan. Har varit lite slapp med promenaderna det senaste, får försöka att ändra på det. Det är ju så skönt efteråt när man rört lite på sig :)


Ge blod

God morgon!
Nu kl 10 så ska jag till lasarettet och ge blod. Det känns som en bra sak att vara blodgivare. Någon gång kanske det är en själv som behöver blod och då vill man gärna att det ska finnas.
Så en uppnaning till alla som är friska och kan lämna blod, gör det!! Finns ingen anledning att man inte ska!


Som vanligt igen och så en liten tur med hojen

Det hade gått bra för Pascal på dagiset idag. Han hade ätit jättebra och sovit. Idag har han inte krånglat med maten alls, utan ätit precis som vanligt med got aptit. Hoppas det bara var en tillfällighet att han krånglade så förut.

Idag när Eric kom hem från jobbet så åkte vi ut en sväng. Pascals kusin Olivia hade problem med sin moppe. Det var någon som hade snott den vid station och sedan parkerat den vid tennishallen.  Moppen gick igång så hon kunde köra hem den till sig. Sedan åkte vi till Erics bror och tittade i deras nya hus. Dom håller på att sätta in det nya köket. Det blir nog väldigt fint, dom har valt samma golv som vi har i uterummet, ett mörkgrått/svart.

Efter det så hämtade vi Olivia igen och så åkte vi till Milano och köpte mat. Jag tog en räkrulle, kände inte för pizza. Blev så mätt att jag knappt kunde böja mig ned sedan.

Eftersom det var helt okej väder på kvällen så tog jag en tur på hojen. Frågade om Olivia ville följa med, så vi åkte en tur runt Edsås. Sedan släppte jag av henne här hemma och åkte en sväng själv sedan.

Nu ska vi strax gå och lägga oss, ska bara slica upp lite vattenmelon först. Så ska vi titta på filmen Tic Tac, om jag inte hinner somna innan den börjat...

Natti natti


Solat

Skönt att sätta sig ned en stund. Har hållit på här hemma hela förmiddagen så nu var jag värd en kopp kaffe. Har tvättat, diskat och plockat ur diskmaskinen, dammsugit och torkat alla golven, jättesvettigt!

Det är tomt, väldigt tomt här hemma nu. Det känns ovant att inte Pascal är hemma med mig. Känns som att han ligger och sover men när jag tittar i hans säng så är det tomt :(
Eric sa att det gick bra att lämna honom på dagis idag, han hade inte blivit ledsen eller så. Det var tydligen inte så mycket barn där idag.

Jag har passat på att sola lite i vårat solarie. Skönt att få lite färg på kroppen igen, för någon sol ute lär det väl inte bli?? Jag tror att sommaren är över nu, det känns redan som höst ute nu tycker jag.


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Dagis igen

Regnet hänger i luften. Jag som tänkte passa på att köra lite motorcykel idag, så typiskt.
dag ska min lille skrutte till dagis. Första gången på ca 6 veckor. Kommer nog att gå bra. Jag tror det är nyttigt för honom att få vara där ett par timmar och träffa lite andra barn i sin egen ålder. Det blir väl lite tjatigt i längden att vara hemma med sin mamma jämt.



Denna bilden tog min mamma på våra älsklingar när vi var uppe i Sunne. Tycker den är så gullig :)


Besök

Nu åkte precis Monica och hennes små gullungar hem. Vi lagade lunch här. Jag bjöd på den där laxgrytan med räkor och fullkornspasta. Tror att hon tyckte det var gott för det var ingen som lämnade någon mat. Förutom Pascal som var lite kinkig. Jag tror att han vill äta själv mer, för när han håller i skeden själv så går det lite bättre.
Pascal sov till strax efter kl 8 i morse. Han vaknade inte så mycket tidigare fastän han somnade strax efter kl 19. Så han kanske behöver lägga sig lite tidigare. När lägger sig era barn som är mellan 1 och 2 år?

Nu sitter Pascal och äter lite vindruvor. När han ätit klart så ska vi åka till Lerum och kika på barnkläder tillsammans med Emmelie och Ebba. Dom har 70 % rabatt i denna affären: www.brorochbrita.se Kanske kan hitta lite större storlekar till hösten? Det gäller ju att passa på att se om man hittar något när det ändå är så billigt.


Målat naglarna

Det känns som jag varit på världens träningspass. Är jättetrött i kroppen. Nu ska det bli riktigt skönt att krypa ned i sängen. Ska skära upp lite vattenmelon och sedan ska vi lägga oss och NJUTA :)

Nu har jag haft lite manikyr här hemma. Filat naglarna och lackat dem i en fräsig mintgrön färg.

Som jag skrev i inlägget innan så var Pascal rätt grinig idag. Han verkade trött för han gnuggade sig så i ögonen så han somnade redan strax efter kl 19. Undrar hur länge han sover imorgon då? Kanske vaknar lite tidigare än 9 nu då??

Godnatt på er och sov så gott!


Lekplatsen

Idag har vi varit ute ganska mycket. Först blev det en promenad ned till Ica Supermarket för att köpa lite mjölk. Sedan var vi ute en stund här på gården innan Pascal skulle sova middag.
Medan han sov passade jag på att göra mig iordning, platta håret osv. Sedan åkte vi ned till Plantaget och var där med Monica och hennes barn.

Pascal tyckte det var roligt stundtals att vara på lekplatsen. Han har börjat bli lite gnällig. Han blir väldigt arg och sur om han inte får som han vill. Det är jättejobbigt för han bara skriker och gapar då. Folk tittar ju på oss och undrar vad jag är för en hemsk mamma :( Det är nog dags för lite uppfostring nu tror jag.

Nu ska jag börja laga mat till Eric för han är på hemväg nu.


Lite bilder

Det blev lite hastigt avslutat på tidigare inlägg. Hann ju inte med att visa några bilder. Det blev tyvärr inte så mycket kort eftersom vi mest var inomhus. Här kommer i alla fall ett par stycken från i går kväll när vi grillade majskolv hos grannarna i Sunne





När vi kom hem idag så gick vi till lekplatsen så han skulle få springa av sig lite. Det blir ju rätt långtråkigt att sitta still 3.5 timmar i bilen. Fast han har varit väldigt duktig, suttit så nöjt i sin bilstol :)



Nu ska vi gå och lägga oss. Men först får det bli en härlig dusch.

Natti natti


Sunne

För några timmar sedan kom vi hem från våran lilla minisemester i Sunne hos mina föräldrar. Det är roligt att vara iväg men det är ganska skönt att komma hem igen också. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga :)
Vi har haft lite otur med vädret, det har inte varit något höjdarväder precis. Fast vi har haft det bra ändå. Vi kom upp till Sunne på fredag em-kväll och då hade mamma lagat god mat, Flygande Jacob. Sedan satt vi och pratade och gick och lade oss hyffsat i tid. På lördagen var vi inne i Sunne centrum en sväng och åt lunch.

I morse hade min pappa stekt kantareller så vi åt smörstekta kantareller på mackan. Mums!

RSS 2.0