Ledig dag

Underbart med en ledig dag! Gick upp tidigt idag och satte igång med att göra storkok med spaghetti & köttfärssås. Så nu ligger det 15 burkar mat i frysen till Pascal. Gott att ha det gjort, gillar inte att ge honom köpmat på burk när det krisar. Då är det gott att ha hemlagat i frysen istället och bara ta fram.

Det blev precis som jag hade tänkt med Pascal. Igår ville han också somna i våran säng. När han skulle sova middag idag så pekade han in i vårat sovrum hela tiden och sedan pekade han på persiennerna och sedan på sängen. Kunde inte motstå honom så han fick självklart sussa där...

När han vaknat och ätit så ska vi åka till stan en sväng. Ska på promenad med en kompis, hoppas bara inte det börjar snöa...

Här är Pascal i sin nya tröja, den är lite stor men då kan han ju ha den längre.




Sussar så gott i våran säng

Sitter här tillsammans med min bästa vän Kaffe och försöker piggna till. Tur att jag börjar så sent på dagarna, hade inte varit lätt att gå upp kl 6 och vara hemmifrån 7.30. Fast då får man nog ändra lite sovrutiner. Vi kommer ALDRIG i säng före kl 12 på kvällarna. Dessutom blir det TV-tittande i sängen vilket jag HATAR. Vill inte ha någon TV i sovrummet, men det blir nog svårt att ändra på...

Igår var Pascal jättekonstig när han skulle lägga sig. Han var vansinnig när han lagt sig i sin säng. Kastade alla nappar på golvet och gallskrek. Jag trodde att han varrädd för något så jag gick in och myste lite med honom och lade sedan ned honom igen. Men samma sak hände. Så tog jag upp honom igen och tänkte att han får titta lite på TV med oss. Men han pekar in i vårat sovrum och vill gå in där. Pekar på sängen och jag lägger honom på kudden och lägger mitt tjocka goa täcke över. Han ligger helt blixtstilla och rör inte en fena. Pussar honom godnatt och tänker att "nu tar det 10 sek så har han klättrat ur". Går in efter ca 5 min och kollar till honom, han STENSOVER :-)





Så underbar mammas& pappas lille kille. Klarthan ska få sova i våran säng om han vill :-)

Nu blir det Borås för min del. Bara tina up frysskåpet till bil först..


Receptet

Här kommer receptet på biffarna om någon känner sigsugen att prova. Kan verkligen rekommendera det.

Rosébiffar i sås

Biffar:
500g köttfärs

1 ägg

1 liten pressad vitlöksklyfta

2 msk Sweet Chilisås

1.5 tsk salt

lite vitpeppar

 

Blanda först allt utom köttfärsen. När allt är blandat tillsätter du färsen. Forma till 8 st pannbiffar och stek dem nästan helt färdiga.

 

Sås:

2 dl lätt Cremefraiche

1 dl grädde

1,5 dl mjölk

3 msk Sweet Chilisås

1 tsk soya

1,5 msk kalvfond

3 tsk krossade rosépeppar (köp hela och krossa själv)

 

Blanda alla ingredienser till såsen och koka upp. Red av den så den blir lite tjockare med hjälp av lite mjöl utrört i vatten. Koka upp igen. Tillsätt sedan biffarna i såsen och låt koka på svag värme i ca 10 min.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

 


Nytt recept

Det är en kall morgon men väldigt vackert väder. Solen skiner och vi sitter här och äter frukost.
Idag får jag inte glömma att titta mitt schema så jag inte åker in till Borås i onödan idag igen.

Igår provade jag ett nytt recept till middag. Min mamma tipsade mig om ett recept på Rosébiffar i sås. Väldigt enkla att göra och snabbt gick det också. Var dessutom populärt här hemma, vilket är positivt med tanke på att det finns en viss sambo här hemma som är livrädd att prova nya saker, haha.

Nu sitter Pascal här hemma och säger "lella" och pekar på kylskåpet, han vill ha mer clementin :)

Ha en bra dag!


Så onödigt...

Fullkomligt onödigt att jag åkte till Borås idag. När jag kommer till skolan ser jag att föreläsningen är INSTÄLLD! Åh, så sur jag är! Har visserligen suttit och arbetat lite med projektet vi ska göra, men det är ju grupparbete egentligen. Har mest läst in mig lite på materialet så jag har lite koll.
Jag kommer i alla fall hem två timmar tidigare än beräknat, tänkte ta bussen som går nu 14.30.

Igår firade vi Fars dag hemma hos oss. Erics föräldrar och mina föräldrar kom på middag hos oss. Det serverades en gratäng med fläskfilé och till efterrätt blev det Budapestbakelse som jag hade gjort tidigare under dagen. Som en liten present så fick papporna en påse med Twist.
Det var riktigt trevligt att ha våra föräldrar på besök och få rå om dem lite :) Som värdinna fick man dessutom lite blommor :) Av Erics föräldrar fick vi Chrysamtemum och från mina föräldrar fick vi en jättehäftig blomma i kruka som jag knappt minns namnet på.

När gästerna gått hem var det dags för mig att sätta fart med bokföringen, sen som alltid. FAst det är ändå lite mysigt att sitta i lugn och ro och fixa med alla papper, lite som avkoppling.

Nu ska jag packa ihop alla mina böcker och dra mig mot stationen och bussen. Fullkomligt onödig dag!


Regnet faller ned

Lördag och helg. Vaknar av att regnet smattrar på taket till uterummet, riktigt höstrusk ute.

Igår var vi på Deli Deli och åt middag. Det var underbart gott som vanligt och vi blev alla knökmätta. Pascal åt sin vanliga mat plus en massa vattenmelon och honungsmelon, han fullkomligt älskar det!
Vi kom hem ganska tidigt och hamnade i soffan och tittade på Robinson som vi hade spelat in.

Idag blir det en sväng ned till stan, man måste ju hitta på något i detta ruskväder :-)


Fruktansvärd film

God förmiddag!
Idag är en plugga hemma-dagför mig. Pascal har precis åkt till dagismed Eric och jag ska bara hoppa in i duschen, sedan gräva ned mig bland alla papper om hydrostatik, yttröghetsmoment och tngdpunktsavstånd. Rena grekiskan, haha. Men jag ska nog få kläm på det.

Igår var jag på bio tillsammans med Jossan. Vi såg en helt sjuk film, Saw 7. Den var grym och hemsk och jag hade svårt att titta hela tiden. Sedan jag fick Pascal så har jag blivit så blödig och gillar inte otäcka scener där folk skadar sig. För ett par år sedan var denna filmserie otroligt bra enligt mig, men nu var den mest hemsk.



Nu är det dags att sätta fart här hemma så jag får pluggat lite. Har litegrann att ta igen eftersom jag varit hemma två dagar denna vecka på grund av snön (och lite myspys med min gullunge)


Bakdag

Det doftar ljuvligt i vårt hus nu. Har bakat massor idag.
Det blev ett gäng med sirapskakor, en kladdkaka och en mjuk pepparkaka. Imorgon fortsätter jag nog att baka och fylla upp frysen med godsaker.

Vi kom iväg på en promenad till Willys. Det var inte så slaskigt som jag hade väntat mig, men jag kände att det började frysa på. Så alla ni som ska ut och åka idag, kör försiktigt :-) Det är inte värt att riskera sitt egna och andras liv för att komma fram snabbt. Man sparar inte så mycket tid på att köra fort, och glöm inte bältet :-)

Nu blir det matlagning här hemma. Korv stroganoff och spaghetti. (Inte jag som valt att ha spaghetti till, det var önskemål från min käre sambo)


Julgodis?

Det blev ingen skola för mig idag heller. Fortfarande bara sommardäck på bilarna och jag vill INTE riskera att det händer något bara för att jag ska ha en 2 timmar kort föreläsning i Borås. Så det blir ännu en mysdag för mig och Pascal.
Nu sover han lite middag och jag har passat på att ta hand om mig själv lite. Har peelat ansiktet och gjort ansiktsmask samt målat naglarna. Så nu känner jag mig otroligt fräsch. Ska bara föna och platta håret också :-)

Skulle behöva handla lite också. Får se om vi tar en promenad senare när han sovit färdigt och ätit. Fast det verkar rätt slaskigt på vägarna.

Just nu skulle jag behöva lite tips på vad man kan göra för julgodis och julbak (förutom pepparkakor och lussekatter). Så ös på med tips tack :-)




Dags för lite bilder

Dagen har gått fort fastän vi bara haft en hemmadag. Efter att Pascal sovit lite middag så gick vi ut en stund på gården. Jag passade på att skotta lite och sopa av trappen. Det var faktiskt skönt att röra på sig lite, har varit alldeles för slapp men det senaste tiden.

Första gången Pascal ser snö:



Han var inte allt för road av snön. Tyckte nog mest att det var jobbigt med alla kläder och jobbigt att gå för det var lite halt. Han roade sig med att klippa gräset, men det var ju lönlöst. Finns inte mycket gräs att klippa nu



När vi kom in fick han hålla på lite med sin favoritsyssla. Öppna och stänga diskmaskinen 1000 gånger ungefär...






Nu är det dags för mig att börja laga mat till Eric som snart kommer hem. Idag blir det en gryta med bl.a fläskfilé och choritzokorv. Till det så serveras det ris och någon grönsak.


Jag ser det snöar!

Snökaos var ordet. Vaknade upp i morse av att snön yrde utanför. Insåg ganska snabbt att det inte är så stor idé att försöka ta sig till skolan idag. Bara sommardäck på bilarna och jag ärlivrädd att åka buss på Boråsvägen när det är halt. Litar inte ett dugg på chaufförerna.



Igår var det en riktig knäppjök på bussen. Tror han var både full och hög på något. Han bråkade med chauffören, drack öl och var allmänt otrevlig och hotfull. Bussen stannade vid Högbråten för att denne passagerare ville kissa. Sedan stängdes dörrarna och bussen åkte vidare utan denne man. Skönt att slippa honom på bussen.

Föräldrarmötet igår kunde jag faktiskt varit utan. Det sades i princip inget viktigt alls. Bara en massa prat runt bordet om allmäna barn-saker. Fast det kändes bra att jag gick ändå. Inkl. mig så var det bara 6 föräldrar som var där av 16. Lite tråkigt när personalen anstränger sig med smörgåsar, fika och massa frukt. Mötet tog ca 2 timmar och en kvart, trodde aldrig det skulle ta slut...

Efter mötet köpte jag med mig mat från Milano, mums!

Idag är det en mamma-son dag. Riktigt mysigt har min son och jag i dag. Vi går här hemma och busar, kramas och leker. Tittar ut genom fönstret på all snö. Kanske ger vi oss ut en stund senare om det slutar blåsa en massa snö.


Perhaps, perhaps, perhaps

Nu var det dags för ännu en ny vecka. Dagarna springer iväg, speciellt helgerna. Dagarna går så otroligt fort, snart är det bara en månad kvar till julen.
Jag älskar jul, denna julen kommer bli så underbar. Ska snart börja fundera på hur jag vill pynta här hemma. Igår plockade jag fram ljusslingorna till häcken utanför huset. Till helgen är det nog dags att sätta i dem. 
Snart dags att börja fundera på alla julklappar också, så man slipper vara ute i sista minuten.

 

Nu ska jag snart åka iväg till skolan i Borås. Blir måndag, tisdag och onsdag denna vecka. Gott att vara ledig torsdag, fredag. Ikväll är det föräldrarmöta på dagiset. Undrar vad som sägs på ett sådant? Blir det första föräldrarmötet jag går på, känner mig jättevuxen :-)

Hoppas ni alla får en bra dag. Bjuder på en låt här som rullar på min Spotify just nu.


Hoppas inte på bombhot och terrordåd

Det blev faktiskt att jag köpte tröjan på Polarn o Pyret idag. Den var jättefin och jag tror Pascal kommer gilla den också, med små vita lamm på. Tog en storlek större än vad han brukar ha så den är nog lite stor, men bra att växa i.

I skolan idag gick det bra. Vi gick igenom en del om väganläggning, horisontal och vertikalkurvor. Rena grekiskan i början men nu börjar man få lite bättre kläm på det hela.

Efter föreläsningen tog jag bussen till Alingsås igen, åkte och bytte bil och sedan bar det av mot Stenkullen för att hämta min lille plutt. Jag hade saknat honom så mycket och han blev glad att se mig, skulle kramas och gosa. Fast jag vet att han har haft det bra där.

Nu på kvällen har jag och Eric tittat på Bonde söker Fru. Tycker det har blivit lite segt, ingen som röstades hem idag, det händer liksom inte så mycket i det programmet.

Imorgon ska jag och Josefin åka till Göteborg. Ska ta tåget in på förmiddagen och shoppa lite. Var så längesedan jag var inne i Nordstan. Måste erkänna att det känns lite läskigt med bombhotet som var där i helgen, fast det är säkert ingen fara. Hoppas inte det.

Nu blir det sängen.
Natti natti!


Så himla fin tröja

Är inte denna tröja hur fina som helst? Är ett nytt önskemönster från Polarn o Pyret. Funderar på att springa in i butiken i Borås när jag ska till skolan senare idag. Bara titta lite i alla fall...

TRÖJA 

I natt har det varit riktigt höstväder. Det har regnat massor och varit mer eller mindre storm ute. Flera soptunnor hade vält ute på våran gård.  Nu har dessutom alla löv på våran häck blåst av, hösten är verkligen här på allvar. Snart är det dessutom vinter... Usch, gillar inte att frysa. Det hade varit härligt att bo i något varmt land. Tror att jag hade trivts väldigt bra i spanien tex.

Nu blir det till att sätta fart här hemma och sedan åka mot Borås.


Saknar honom

Det har varit en ganska bra dag idag, fast jag saknar min lille plutt. Det är så TOMT utan honom här hemma. Är på väg till hans rum för att titta till honom stup i kvarten men kommer sedan på att han inte är hemma utan hos sin mormor och morfar. Han trivs som fisken i vattnet där, har fått lite lägesrapport under dagen.

Idag lagade jag fredagsmys-mat till min älskling. Det blev fläskfilé, hasselbackspotatis, broccoli och min hemmagjorda kalla sås. Till mig blev det kycklingsoppa, mums!
Efter maten tittade vi lite på TV. Svenska Hollywoodfruar och 112-på liv och död.

Nu flyttar vi in i sängen,
godnatt!


Gör ett nytt försök

Jag har varit urdålig på att blogga den senaste veckan. Men det har inte hänt speciellt mycket hos mig. Jag har varit sjuk och det blir tjatigt att skriva om det hela tiden. Har fram till i måndags mest varit hemma och kurerat mig för att bli frisk för skolan på måndagen (igår). Är fortfarande inte helt bra, men kan inte stanna hemma längre nu, jag får bita ihop helt enkelt.

Igår såldes min lägenhet. De nya ägarna fick nycklarna och skrev på kontraktet. Så skönt att slippa tänka på den mer. Fast samtidigt är det tråkigt att sälja den, det var ju min första lägenhet och den var ju så fin och bra med perfekt läge och allt. Men var sak har sin tid. Nu bor vi ju i hus och det funkar det med :-)

Idag ska Pascal åka till sin mormor och morfar och stanna där till imorgon. Min mamma erbjöd sig att passa honom lite så att han inte behöver gå så mycket på dagis. Blir ju inte att jag kan hämta honom på dagis förrän kl 17.30 och det tycker jag är alldeles för sent för en ettåring. Visserligen är det bara måndag, tisdag och onsdag, men det känns inte bra att han går så länge (lämnas vid kl 10 på morgonen). Tack mamma och pappa för att ni ställer upp, det är jätteuppskattat!

Nu ska jag strax åka till skolan. Idag skulle vi ha någon datorövning i anläggningsprojektering. Tror vi ska konstruera en väg.


RSS 2.0