Gnäll, gnäll, gnäll...

Hur är det möjligt? Kan man verkligen må såhär dåligt? Jag skulle nog aldrig ha åkt till skolan igår. Kände mig ändå hyffsat pigg på morgonen igår, tänkte att det här måste jag fixa. Men när jag satt på föreläsningen blev jag sämre och sämre, jag trodde aldrik lektionen skulle ta slut.

På något sätt lyckades jag ändå ta mig till bussen så jag kom tillbaka till Alingsås. Sedan till dagiset och hämtade min lilla skrutte. Han var på så bra humör och ville leka massor när vi kom hem. Men jag orkade inte leka och kände mig jättetaskig mot honom som inte orkade busa :(

När Eric kom hem så åt vi lite, sedan gick jag direkt till sängen och lade mig. Trodde jag skulle vara mycket bättre idag när jag vaknade men det kändes ungefär samma. Har legat och vilat/sovit i sängen hela dagen. Tittade på den svenska filmen "Farsan". Den var rätt rolig faktiskt :)





Nu när klockan snart är 17 har jag precis duschat och tagit på mig mina kläder. Sitter och dricker mitt första kaffe på flera dagar. Känner inte alls vad det smakar, men det känns varmt och skönt för halsen.

Nu ska jag åka och hämta min lille skrutt på dagis, hur nu detta ska gå... Men jag saknar honom och vill att han ska vara hemma med mig. Fast jag kan helt ärligt erkänna att jag inte hade fixat att han var hemma med mig idag, det hade inte varit kul för honom. Idag skulle barnen på Pascals avdelning dessutom gå på utflykt :)


God morgon!!

Jag känner mig inte alls något vidare idag. Halsen och öronen värker och jag har knappt sovit något alls. Så nu har jag redan varit uppe i en timme. Ingen idé att ligga kvar i sängen och vrida sig längre.
Sitter här vid köksbordet och har tänt lite levande ljus. Idag måste jag komma iväg till skolan. Vill inte missa kursstarten det första jag gör. Jag vill egentligen inte missa några föreläsningar alls eftersom desssa två kurser är ganska svåra.  Nä nu ska jag sluta tjata om hur dåligt jag mår, men det är faktiskt synd om mig :(

Sitter och funderar vad det finns för bra musik som jag kan ladda min telefon med, någon som har några tips?

Var precis inne hos Pascal och tittade till honom. Han är så vacker när han ligger där och sover så man blir nästan tårögd. Hoppas han vaknar innan jag ska åka så jag får pussas och kramas med honom lite. Har saknat honom i natt. Det är så synd att han inte kan sova jämte oss i våran säng, men han ligger inte still för fem öre. Det tar jättelång tid att få honom att somna, sedan är han ganska lättväckt också. Han sover nog bäst i sin egen säng.


Här sover han i sin säng, bara 2 veckor gammal...


Fruktfat

Det blev en lugn dag idag också. Hela helgen har bestått av vila och lugn.
Vi fick i alla fall åkt ut en liten sväng förut. Åkte till Pressbyrån och köpte nytt busskort. Efter det åkte vi till Maxi och handlade lite. Köpte bl.a ett nytt batteri till brandvarnaren. Ni har väl brandvarnare hemma? Annars tycker jag att ni ska skaffa det genast!!

Nu blir det lite kvällsmys, ska titta på Ensam Mamma Söker som vi har spelat in. Till det blir det lite te och ett litet fruktfat som vi ska dela på.


Datorkille

Förkyldningen vill inte ge med sig. Jag har fortfarandeväldigt ont i halsen. Det gör så ont att jag knappt kan brata, får bara fram små kraxande läten.  Febern är nästan borta i alla fall och jag känner mig lite piggare än igår.

Har tagit en lång dusch, tvättat håret och målat naglarna, det piggade upp lite. Sitter nu och dricker lite kaffe. Snart ska vi åka ut en liten sväng, jag måste köpa mitt busskort inför imorgon. Jag har inte varit utanför dörren sedan i torsdags, undrar vad som hänt i lilla Alingsås under helgen?

Hoppas alla ni andra haft en bättre helg än vad jag har haft.




En liten datorkille


Lite bättre nu

Börjar så smått att piggna till lite. Har drickit massor med varmt te för att det är lenande för halsen. Har inte gjort så mycket annars idag, mest slappat och grejat lite här hemma.

Nu håller jag på att laga mat till familjen. Det blir potatisgratäng och fläskfilé. Till efterrett blir det burlépudding. I denna familja får man bannemej slita fastän man är sjuk. Ingen tid att kurera sig här inte.

Att det är så trist väder ute gör inte saken bättre. Det har i princip regnat hela dagen och är bara 2 grader varmt. Det har aldrig varit riktigt ljust ute idag. Bara mörkt, trist och kallt.

Nu är mina solstrålar ute i nya friggeboden och inreder lite. Vi köpte en arbetsbänk förra helgen som ska vara ute i friggeboden så jag tror Pascal har hjälpt sin pappa att skruva ihop den nu.


Underbar låt


Det är så synd om mig


Så jädra typiskt!!! När jag för en gång skull ska jobba på Taxi så blir jag sjuk. Hade knappt sovit något alls natten till fredag, vaknat flera gånger varje timme. Till slutt när klockan ringde kl 6 så steg jag upp, duschade, sminkade mig och tog på mig taxikläderna. Kände mig varm, trött och hängig. Halsen värkte och varenda muskel i min kropp gjorde ont. Tog febern och hade ca 39 graders feber. Fasiken också, jag som verkligen ville jobbat!! Tänkte att jag kunde åka in och jobba några timmar, men fick skäll av Eric när jag föreslog det. Så jag fick snällt ringa Till Taxi och sjukanmäla mig. Tog två värktabletter och gick och lade mig igen.
Var helt däckad hela dagen. Gick inte ur sängen förrän Eric och Pascal kom hem igen vid 17-tiden.  Sedan gick vi alla och lade oss strax efter kl 20, tittade på Idol och somnade innan 22-nyheterna.

Idag känner jag mig lite bättre. Har fortfarande feber och ont i kroppen så det är verkligen jättesynd om mig :(



Idag har vi inget planerat. Blir nog hemma och kurerar oss från alla baciller. Kanske åker ute en sväng med bilen. Får se om jag orkar, är ju rätt skönt att komma ut lite. Man känner sig som en fånge när man hasar omkring här hemma i morgonrocken. 
Nu blir det en lång dusch för min del så jag piggnar till lite.


Sopor

Nu har jag fyllt återvinningscentralens alla containers. Hade fyra fulla påsar med plast, papper och kartong som jag tryckte ned i de fulla bingarna på Maxis parkering. Har blivit en riktig miljömupp och sorterar alla sopor så gott det går.
Vi har ju sophämtning varannan vecka och denna veckan blev det bara två Ica-kassar med sopor, resten hade jag sorterat. Så igår ringde jag till Tekniska Kontoret här i Alingsås och ändrade sopabonnemanget till 4-veckort intervall istället. På detta sparade vi hela 600 kr om året, alltid något :)

Nu ska vi sätta oss i soffan och mysa lite. Har spelat in massor med bra Tv-program som vi ska titta på. Har Bonde söker fru kvar från igår och idag är det Robinson. Så det blir en TV-kväll idag :) 


Liten sjukling här hemma

Idag såg det nästan ut som det snöade ute,  men när jag tittade närmare så var det hagel som föll. Tänkte att det är lite väl tidigt för snö, även om de har pratat om snö på nyheterna. Hösten kan väl inte redan vara över?

Nu sitte rmin lille skrutt här vid bordet jämte mig och äter banan. Han är lite krasslig idag, snorig och ena ögat är lite svullet och kladdigt. Det var värre med ögat igår, det har redan blivit bättre idag. Hoppas han är frisk imorgon när jag ska jobba. Synd när han inte mår bra :(

Igår bakade jag massor. Banankaka och kolasnittar, mums!Så nu finns det lite i frysen i fall någon kommer på besök. Senare på kvällen kom Josefin hit så vi gjorde kycklingsoppa och tittade på Youtubefilmer. Innan det så var vi på Maxi och handlade en snabbis.

Jag fick även pratat med studierektorn på skolan, så nu har det löst sig med kurserna någorlunda. Kommer att läsa Byggnadsteknik och Anläggningsprojektering. En föreläsning kommer tyvärr att krocka i veckan, för jag har på samma dag och tid två föreläsningar i olika ämnen så jag kommer tyvärr att missa en föreläsning varje vecka. Hoppas jag fixar det ändå, blir ju lite mer hemstudier då. Jag kommer gå hela dagar måndag, tisdag och onsdag och inte vara tillbaka i Alingsås förrän 17.30 på kvällen. Stackars Pascal som får vara så länge på dagis, det känns inte alls bra, fastän han inte behöver vara på dagis förrän kl 10, men det blir långa dagar ändå.

Nu ska vi titta på nya favoritfilmen Pingu. Lägga  oss och mysa lite i sängen.


Sovmorgon, så underbart

I morse fick jag sovmorgon, det var otroligt skönt. Hörde att Pascal vaknade någon gång efter kl 8.30. Eric gick utt och tog honom och sedan vaknar jag av att en liten kille kommer upp i sängen och ropar mamma 100 gånger. Kläderna på och allt! Kände mig något borta när jag vaknade och såg att klockan nästan var 9.30, skönt att få sova ut lite extra.

Idag måste jag ta tag i mina nya kurser som börjar nästa vecka. Skulle egentligen ha läst Byggnadsmekanik och Byggnadsprojekt men nu verkar det inte som Byggprojekt går denna läsperiod så jag måste hitta något annat att läsa som dessutom ska matcha med mitt schema. Ringde min handläggare på skolan men han svarade inte så jag har skickat ett mail. Hoppas han hör av sig snart för jag måste få det klart snart så man kan planera schemat.

Nu ska jag snart baka en banankaka. Ringde mamma förut för att få receptet på banankaka. Det är min farmors gamla recept. Kakan blir alltid jättegod, nyttigt med banan också :)


Städning

Nu är jag tillbaka igen. Tentan är äntligen avklarad och jag tror att det gick rätt så bra. Det kändes som jag hade hyffsat koll på läget. Var en fråga som jag nästan helt chansade på, men i övrigt så gick det nog bra.

Nu har jag gjort ett stort röj här hemma. Har tvättat en maskin tvätt, dammsugit överallt, torkat golven och torkat av alla köksskåp mm. Nu sätter jag mig ned för första gången idag och njuter av en kopp kaffe. Pascal ligger och sussar middag i sin säng så gott. Hoppas det är uppehåll lite senare så vi kan gå ut en stund, inte kul att sitta inne hela dagen. Har dessutom ett brev som jag måste få postat.

Denna vecka är jag helt ledig förutom att jag ska jobba på fredag. Var längesedan jag körde taxi nu så det ska bli kul! Är ett dagpass, men det ska bli kul ändå.

Om inte Pascal vaknar snart så tänkte jag sätta igång med att städa badrummet och lilla toaletten också. Lika bra att passa på när man ändå fått upp farten.


Hämta

Nu blir det en promenad ned till stan för att hämta hem min lille älskling igen. Hoppas att han har haft det bra på dagis. Ska bli skönt med ett avbrott från studierna nu.


Tentaplugg

Jag är så trött på allt vad som heter PLUGGA så jag dör... Ska bli så skönt närtentan är gjord på måndag så man kan koppla bort detta. Allt plugande om förusurning, ozonskikt mm. gör mig galen. Visst, ämnet är väldigt intressant men inte när man MÅSTE plugga in alla små detaljer om hur atomer flyttar sig och förenar sig med andra, suck!

Nä, jag ska inte klaga, har det rätt bra i övrigt :)

Igår var det i alla fall bowling i Lerum. Måste motvilligt erkänna att jag förlorade bowlingen.... Men det var kul att spela lite i alla fall. Var jättelängesedan jag bowlade. Tyvärr så fick vi bara bowla i en halvtimma, men det var kul att prova på det lite.

Nu ska jag gräva ned mig i böckerna igen. Det är soligt och fint väder ute idag så det kanske blir en promenad till stan sedan när jag ska hämta Pascal på dagis.


Till Lerum idag

Idag åker jag och Pascal till min mamma. Hon har erbjudit sig att passa Pascal lite under dagen så jag får pluggat lite. Vill inte sätta Pascal på dagis allt för mycket och onsdagar är ju hans lediga dag.

Nu dricker jag lite kaffe, men vi ska strax dra oss ned mot Stenkullen. Senare ikväll blir det lite bowling på Vattenpalatset i Lerum.

Igår fick jag pluggat litegrann innan lektionen. Kändes rätt bra att sitta på biblioteket och plugga, lite mer seriöst och man hittar inte på en massa andra saker. Jag var väl hemma från skolan vid 17.30 och då skyndade jag mig för att hämta min lille skrutt. Sedan åkte vi till Ica och handlade lite. Efteråt blev det matlagning och sedan hade jag ett par timmars jobb framför mig med bokföringen för Erics företag. En fullspäckad dag med andra ord :)


Morgonstund

Morgonstund har guld i mun, och det stämmer faktiskt. Sitter här hemma alldeles själv vid köksbordet, det är så lugnt och tyst här hemma. Försöker vakna till liv. Det är någon minusgrad ute och blotta tanken på att gå ut får mig att börja frysa ännu mer. Det blir till att bylsa på sig ordentligt med kläder idag.

Idag har jag föreläsning mellan 13-16 men kommer åka in nu på morgonen ändå. Jag måste verkligen få pluggat lite. Så svårt att hitta tid till det annars. I skolan finns ju heller inget annat som kan störa mig.

Igår tittade vi på Biggest Looser sverige. Alla kämpar så duktigt där. Jag tyckte det var jättesynd att Matthias "Spogge" fick åka hem. Han hade verkligen behövt vara kvar ett par veckor till för att kunna fortsätta viktnedgången hemma sedan. Undrar hur det har gått för honom? Programmet spelades väl in i somras, så några veckor har ju gått sedan dess.


Lite dålig på uppdateringar

Måste erkänna att jag inte är speciellt duktig på att blogga under helgerna. Det brukar vara fullt upp med annat då.
Igår skruvade vi ihop de nya köksstolarna som vi hade köpt. Det blev kanonfint!! Tyvärr så var det ett stolsben som var trasigt så vi ska åka tillbaka och byta det idag. Hoppas dom har det på lager så vi kan få en komplett grupp så snart som möjligt. Stolarna vi hade innan var inget vidare, kändes inte speciellt säkra att sitta i längre då några av dem började gå sönder.

Nu ska jag strax iväg till skolan. Idag är det EXAKT en vecka kvar till tentan, hua. När ska jag hitta tid att plugga?? Är inte speciellt sugen på att börja plugga kl 20 på vardagkvällar och det är ju ganska svårt att plugga och få något gjort när Pascal är vaken.

Dags att sätta lite fart.´

Ha en underbar dag!


Hemstudier på allvar idag!

Idag blir det plugg hemma. Och nu menar jag verkligen PLUGG. Det är nu hög tid att sätta igång pluggandet på allvar. Tentan börjar närma sig. Den blir nästa måndag, dvs den 18e oktober. Ligger väl ganska bra till egentligen, har ju läst en del. MEn man är alltid så skraj att missa något.

Nu sitter jag och dricker god cafelatte. Har skummat mjölken i min nya maskin och det blir verkligen kanongott. Enkelt och smidigt att göra den också! Börjar min pluggdag med att slappa lite, haha!

Nä, nu ska jag sätta fart på allvar!


Fullt upp!

God morgon!

Känner att jag varit lite dålig att uppdatera i bloggen de senaste dagarna. Har haft fullt upp ändå och inte haft så mycket inspiration till att skriva här tyvärr.

Hela gårdagen var fullspäckad. Jag och Pascal började med att åka till Backaplan (Göteborg). Där köpte vi en ny bilbarnstol eftersom Pascals börjar bli lite för trång. Det börjar bli jobbigt att sätta honom i stolen varje gång så lika bra att satsa på en lite störra. Denna kommer vi kunna ha till han är 5-6 år. Köpte en Britax Two Way till honom. Dom hade dessutom kampanjpris på den. Tror jag betalade 1600 kr för den.  Som ni ser på bilden så verkade den vara rätt så smidig och har gott om plats.



Efter det så gick vi runt och spanade i affärer. Hittade lite på Cubus, en collagetröja bland annat och ett par sjalar. Efter det så köpte jag något som jag velat ha väldigt länge... En mjölkskummare från Obh Nordica. Har funderat på att köpa en sådan i säkert ett halvår, så nu slog jag äntligen till! Hade sparat lite pengar som jag fick när jag fyllde år, så då "kostade" den ju ingenting :)

På väg hem från göteborg så stannade vi til hos mina föräldrar på en kopp kaffe. Dom hade precis kommit hem från värmland. När vi ändå hade vägarna förbi så var det ju lika bra att stanna till där så vi får träffa dem lite. Kunde tyvärr inte stanna så länge för jag skullle träffa en kompis vid 19-tiden.

På kvällen gick jag och en vän "ljus i Alingsås". Själva ljuset var tyvärr ingen höjdare. Jag tycker att det blir sämre varje år som går. Man kanske blir mer kräsen, men jag tycker inte det var så märkvärdigt detta år. Fast det var kul att komma ut lite :) Efteråt gick vi på Ljungblads och fikade, tog en latte och en biscotti, mums!

Nu ska jag strax til skolan. Blir ingen promenad till bussen idag eftersom det är riktigt höstrusk, det regnar och blåser.

Ha en bra dag!


Dålig motivation

Jag har verkligen noll inspiration till att plugga just nu. Hade tänkt plugga på egen hand idag men hade ingen ro i kroppen att sitta still så det blev tyvärr inte så mycket gjort. Istället har jag fått städat lite här hemma. Plockat iordning saker och leksaker, bäddat rent i sängarna, tvättat två maskiner tvätt.

Men hur ska man motivera sig till att plugga??

Nu ska jag strax åka till dagis och hämta min lille skrutt. Har inte så mycket mer att skriva just nu eftersom det inte hänt så mycket spännande saker idag.


Jisses så trött

Trött, jag är verkligen jättetrött nu. Lade mig på soffan med Pascal och slumrade till ett par minuter, Pascal somnade. Måste verkligen hitta på något så jag inte tappar stinget totalt. Snart dags att börja laga lite mat. Kanske borde ta hand om tävtten i torkskåpet?

I skolan idag gick det bra. Hade föreläsning om biologisk mångfald. Visste ni att människan har gjort så att det utrotas en art var 20:e minut dygnet runt? Hemskt när man tänker på det. :(


Bilen på verkstad

God morgon!

Måste erkänna att det var lite motigt att gå upp i morse. ställde kl. på 06.10 och låg och snoozade i 15 min innan jag gick upp. Nu sitter jag här och försöker vakna till liv genom en kopp kaffe. Ska snart iväg till skolan. Det blir promenad ned idag med hade jag tänkt.

Idag ska Eric åka till Göteborg och lämna in bilen på verkstad. Det var ju en gubbe som görde på oss för drygt en vecka sedan. Hoppas det går snabbt att laga den. Vi får visserligen hyrbil, men det är ändå skönare med sin egen bil.

Nä, nu får jag allt skynda mig.

Trevlig start på veckan önskar jag er!


Tack snälla

Tack så mycket för alla snälla kommentarer om Pascals nya frissyr! Han trivs jättebra och hälsar att det är skönt med kort hår.

Idag ringde de från dagis tidigare. Trodde att det hade hänt något som magsjuka eller nåt, men dom frågade bara om  Pascal kunde komma lite tidigare för dom skulle gå på utflykt. Vi hade nästan precis vaknat när de ringde, men han kom en kvart tidigare i alla fall.

Idag ska jag vara hemma och plugga, ska strax sätta igång. Håller på att tvätta en maskin med tvätt, så den är snart färdig. Dricker lite kaffe och njuter av mitt perfekta liv en liten stund till innan allvaret börjar.

Ikväll/i natt ska jag jobba lite också tänkte jag. Nu var det ca en månad sedan jag jobbade senast så det ska bli kul att jobba lite. Sist jag skulle jobbat så blev jag ju magsjuk :(



Tänkte meddela gårdagens resultat på stegräknaren också. Det blev 13 700 steg. Hittills idag har jag gått 600 steg bara.


RSS 2.0