Vill ha ett uterum

Något jag saknar med vårt förra hus är ett uterum. När vi bodde på Enehagen så byggde vi ett uterum. Det var så härligt att kunna sitta där om kvällarna. Det förlängde sommarsäsongen lite. Nu har vi just byggt en stor altan och nu vill vi glasa in en del av den. Har tittat lite på olika glaspartier på internet. Det skiljer mycket i pris på de olika sidorna så det gäller att jämföra noga. Denna gången satsar vi på glasdörrar/fönster som isolerar lite bättre så vi slipper frysa när vi sitter där :-)

Idag verkar det bli en riktig sommardag, underbart! Vi får passa på att vara ute så mycket som möjligt.

Här kommer resultatet på de två senaste dagarna, måndag först och tisdag sedan:

 


Måndag och ny vecka

Min kära sambo gav mig sovmorgon till strax före kl 10. Otroligt skönt att få ligga och mysa med bebis. Det är visserligen jag som är uppe och matar Didrik om nätterna och byter blöja, men skönt ändå att sova någon extra timme på morgonen så man tar ikapp det man missat på natten.





Igår såg vi den tredje filmen i Liza Marklunds filmserie. Studio Sex hette den. Hade läst boken innan, men det var väldigt längesedan så jag mindes knappt vad den handlade om. Kan verkligen rekommendera dessa filmer. Det finns sex stycken men än så länge har bara de tre första kommit ut: Nobels Testamente, Prime Time och Studio Sex. Den 1/8 har den fjärde filmen premiär.

Om en liten stund ska vi här hemma packa ihop oss och bege oss ut till Skogsbygden för att träffa min fina vän Lina och hennes son Oscar. Det är roligt att vi är mammalediga samtidigt, hennes som föddes i februari.


Höll på att glömma gårdagens stegresultat:





Dagarna försvinner

Jag har lite dålig inspiration att skriva här på bloggen. Det händer inte så mycket här på dagarna mer än att mata barn, byta blöja, laga lunch och middag samt gå någon promenad plus det där vardagliga som småplocka här hemma, bädda sängar, tvätta mm. Dagarna går väldigt fort!
Jag har i alla fall lyckats gå över 10 000 steg varje dag. Här är fredagen och lördagens resultat:



Emelie, vågar du anta utmaningen från imorgon?? Någon mer som vill vara med och jaga steg?


Sämre resultat

Fortsätter på samma bana... Sämre stegresultat igår igen. Hoppas det vänder snart. Det var på håret att jag lyckades komma över 10000 steg.



Idag var jag och Pascal på BVC med Didrik. Han växer som han ska. Idag vägde han 3340 g, ca 300 g mer än förra veckan. Han börjar bli riktigt stor kille nu



Efter BVC-besöket promenerade vi in till centrum och väntade till Eric var klar på jobbet. Det blev ett litet besök i lekrummet medan vi väntade. När Eric slutat gick vi allihopa till Chinarestaurangen och åt lunch. Blev proppmätt, är nästan farligt med buffé...

Resten av dagen har spenderats mestadels utomhus i form av promenader och lekplatsen i Plantaget.
Kvällen avslutar vi nog med lite grillning på vår nya altan :)


Seg start på dagen

Gårdagens resultat, inte lika bra som dagen innan men helt klart över målet på 10000 steg per dag.



Inget höjdarväder idag precis. Tror vi tar en sväng till Lekplayset om en stund. När vi alla är lediga kommer vi aldrig igång på morgonen. Kl är ca 12.30 och vi sitter fortfarande i morgonrock och dricker kaffe. Kanske är dags att klä på sig och sparka igång dagen?
Jag är så lyckligt lottad att jag har barn som sover länge på morgonen. De måste brås på sin mor :)


Frukost

God morgon!
Idag är vi uppe tidigare än igår även om det blev lite sovmorgon idag med.
Sitter och äter frukost nu. Råggröt med tärnat äpple, kanel och sojamjölk. Till det ett stort glas bubbelvatten och en kopp kaffe. En bra start på dagen!

Gårdagens resultat på stegräknaren:


Ha en bra dag allihopa!


Proppmätt

Är fortfarande mätt efter den goda lunchen vi åt på Deli Deli. Vi gjorde en kombinerad lunch/middag så ikväll får det bli något lätt bara. Känner inte för att äta middag en gång till idag.
Idag har vi promenerat massor. Gått runt stan flera varv känns det som. Blev en liten promenad till Lidl också för att köpa kvarg/kesella. Är så gott att blanda med FunLight och toppa med lite hallon. Mättande och nyttigt mellanmål som jag verkligen kan rekommendera.

Pascal i sin favorittröja med "Pingu" på:


Stegräknartävling

Underbart med lite sovmorgon. Fick sova nästan ostört fram till kl 10.30. Bara Pascal som kom in och hoppade i sängen emellanåt och ville pussa bebisen. Eric och Pascal gick upp vid 8, så det var skönt att få sova ut. Didrik har varit vaken en del i natt så jag var inte allt för pigg när jag vaknade tidigt i morse.

Nu blir det snart en långpromenad. Har utmanat mig själv att jag ska försöka gå i snitt minst 10000 steg per dag. Ibland blir det 12000 och ibland 8000 men på en vecka ska jag gå 70000 steg. Någon som vill anta utmaningen tillsammans med mig?
Det är skönt att röra lite på sig och jag måste försöka komma igång med motionen igen. Har varit allt för lat och bekväm det senaste. Har ca 1-2 kg kvar att gå ned innan jag är tillbaka på vikten föra graviditeten. Vill inte att de ska etsa sig fast.

Här är en bild på Pascal på promenaden till centrum igår



Jag skrev förresten om färdiga kycklingspett från Guldfågel eller om det var Kronfågel.. En stor pappkartong iaf. Köp dem inte!! De var inget vidare.. Ihoppressade kycklingslamsor, vidrigt!


Solen skiner!

Solen skiner, äntligen! Man är inte bortskämd med solsken precis. Sitter och laddar upp med en kopp kaffe. Sedan ska jag väcka didrik, ge honom lite mat och sedan får det bli en morgonpromenad med vagnen. Man får verkligewn passa på att vara ute när vädret tillåter. Sedan får vi se vad resten av dagen har att bjuda på.
Jag skulle verkligen behöva handla lite. Såg att Maxi har börjat sälja färdiggrillade kycklingspett från Guldfågel, frysta i kartong. Kanske kan vara något att ha på grillen?

Angående PlusPlus som jag skrev om i ett tidigare inlägg så finns det att köpa här:
http://www.prydnadstorget.se/plus-plus-midi-100-st-basic/579-0



Det finns olika storlekar, detta är mellanstorleken. Pascal har även den minsta storleken men han föredrar att leka med denna. Den minsta PlusPlus är nog mer för lite större barn. Det tar ju längre tid att bygga något med de små bitarna.


Bygga PlusPlus

Lördag förmiddag.. Det är visserligen 20 grader varmt ute men regnet faller så sakta ned. När kommer sommaren? Var det den enda sommaren vi fick när det var lite varmt i maj? Sommaren kom tillbaka! Saknar att kunna gå ut utan att bli genomblöt. Pascal är visserligen rätt nöjd att vara inne också. Just nu är hans favoritsysselsättning att bygga med PlusPlus. Kan verkligen rekommendera det



Igår kväll köpte vi mat från Milano. För min del blev det en räkrulle. Var längesedan vi köpte mat därifrån så det var riktigt gott. Senare på kvällen myste vi i soffan och tittade på Hundtricket. Helt okej film med Alexander Skarsgård.


Matat änderna

Vilket trist sommarväder vi haft idag. Det har regnat nästan hela dagen. MEllan skurarna passade vi på att gå en promenad med barnen. Vi gick till Fabö vid ÖoB och köpte färg till innedörrarna som Eric håller på att måla. På vägen dit passade Pascal på att mata änderna med sin banan. Jag lovade honom att vi skulle köpa bröd till fåglarna så vi fick gå in till ÖoB och köpa lite så vi kunde mata änderna på hemvägen.



Annars har vi inte gjort så mycket vettigt här, jag har hunnit tvätta ett par maskiner tvätt.


Promenad och BVC-besök

Idag har vi promenerat massor. Vi skulle egentligen vänta till det hade regnat av sig, men vi trotsade regnet och gick ut ändå. Först blev det en vända till PErssons Bygg för att titta lite priser på uterum bland annat. Efter det gick vi till BVC.
Didrik väger nu 3050 g och är hela 51 cm lång, vuxit tre cm sedan födseln för två veckor sedan. Börjar bli stor kille nu :-)



Nu har jag just gjort fördigt bokföringen för Erics företag. Alltid sista dagen som vanligt.. Fast har haft lite annat att tänka på sista veckorna ;-)

Ikväll promenerar vi nog in till stan och äter något gott. Blir nog Deli Deli för de har så god buffé med massa gott att välja mellan.


God morgon

Igår hade vi två trötta barn på vår eftermiddagspromenad. Både Didrik och Pascal somnade gott i sina vagnar.



När vi kom hem från promenaden gjorde jag ett stort lass med korv stroganof. Så det blev dels middag igår, en lunch till idag samt en extra middag att ha i frysen. Smidigt när man inte hinner eller har lust att laga mat varje dag.

Idag ska vi starta dagen med en promenad igen. Får passa på att gå långpromenader när Eric är hemma så att han kan ta Pascal i vagnen för Pascal orkar ju inte gå så långt.

Efter lunch så blir det BVC besök. Ska bli spännande och se om Didrik vuxit något sedan sist.


Välkommen Didrik



Vår familj växer. Den 27 Juni föddes vår andra son, Didrik, 10 dagar före beräknad födsel. Helt underbar och helt perfekt. Förlossningen gick lätt, snabbt och smidigt. Föda barn är väl ingenting!? Startade med lite sammandragningar och sedan var han ute på en krystvärk. En timme efter förlossningen mådde jag som vanligt, pigg och fräsch :)



Igår var min underbara vän Julie här med sina fina barn och sin underbara man. Det var ett tag sedan vi träffades och varje gång vi ses inser jag hur mycket jag saknar henne. Innan våra barn föddes sågs vi nästan dagligen, sedan flyttade jag till Alingsås och hon till Mölnlycke och nu ses vi tyvärr allt för sällan. Jag hoppas det blir ändring på det när hon går på sin mammaledighet i september. Hoppas att vi kan ses oftare framöver.

Här är vi i vårat esse, många år sedan:







RSS 2.0